Internet voorlopig drama op “De Appelgaard”

Foto: Arjen Gerritsma

Aanleg van glasvezel voor “De Appelgaard” maakt deel uit van groter geheel en is niet 1,2,3 gerealiseerd.

Dat blijkt uit een reactie van wethouder Geert Horst in een reactie op het bericht “Internet is drama op De Appelgaard“.

Horst is het ermee eens, dat glasvezel voor scholen in de huidige tijd bijna een must is: “Ik ben in gesprek geweest met de provincie Gelderland. Deze heeft in het nieuwe coalitieakkoord gelden beschikbaar gesteld voor het aanleggen van glasvezel in het buitengebied. Omdat dit probleem niet alleen in Nijkerk speelt maar ook Barneveld en Ede een groot buitengebied hebben wordt op dit moment onder de vlag van Regio FoodValley gewerkt aan een plan om te kijken hoe we het buitengebied en daarmee dus ook de school kunnen voorzien van glasvezel. Bewust is gekozen voor de Regio FoodValley omdat dat het aantal deelnemers veel groter maakt dan alleen Nijkerk waardoor de kosten per aansluiting zullen dalen.
Het genoemde plan is kort vóór de zomer (na nieuwe coalitie provincie) opgestart, ik verwacht binnen korte tijd de eerste resultaten te mogen vernemen waarna er meer duidelijkheid zal komen.
Er wordt dus hard aan gewerkt. De school is hiervan op de hoogte al zal die graag een en ander sneller willen zien gaan.

Probleem is, dat het voor kabelaars nog steeds niet rendabel is om glasvezel in het buitengebied aan te leggen. Dat komt omdat a) de kosten relatief hoog zijn waardoor b) te weinig bewoners in het buitengebied mee willen doen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden