Geen vluchtelingen naar Nijkerk

02 sep 2015, 11:57 Nieuws
2015 056 21 units arkemheen
Volgens burgemeester Renkema heeft de gemeente geen vraag uit den Haag gekregen om vluchtelingen op te vangen.
Dat is opvallend, omdat het kabinet wil dat gemeenten meer bedden en huizen vrijmaken voor de opvang van vluchtelingen omdat er extra opvang nodig is. Volgens staatssecretaris Dijkhoff , verantwoordelijk voor het asielbeleid, vinden gemeenten het lastig om extra opvang aan te bieden. In Apeldoorn zijn gisteren de eerste bussen met vluchtelingen bij de Americahal aldaar gearriveerd. De tijdelijke noodopvang gaat plaats bieden aan 400 vluchtelingen. Het gaat om mensen uit Syrië en Eritrea, maar ook Iran, Irak en Afghanistan.
Volgens een woordvoerder van de gemeente kan B&W ook geen initiatieven ontplooien: “Het college is demissionair en kan daarom geen nieuwe en vergaande ontwikkelingen in gang zetten. Dat is een taak voor een nieuw college."
Ook de ontwikkelingen rond de huisvesting van statushouders staat stil. Wij berichten eerder over de mogelijkheid om die in units van Arkemheen op te vangen. Die zouden daarvoor verplaatst worden. Volgens WSNdirecteur Toonen in " De Stad Nijkerk "wordt de stilstand veroorzaakt omdat “het college nu demissionair is, laat een besluit nog even op zich wachten."
bronnen: NOS, Omroep Gelderland en De Stad Nijkerk