Problemen op fietsenstallingen bij stations

Deze foto is al in 2016 gemaakt
Deze foto is al in 2016 gemaakt
Foto: Charles Rijken

Dit weekeinde werd een aantal fietsen vernield op Station Hoevelaken. Vandaag verscheen een artikel in de Stad Nijkerk, dat fietsen verkeerd geparkeerd staan langs station Nijkerk

Station Hoevelaken
Op Facebook werd gewag gemaakt van vernielingen dit weekeinde aan meerdere fietsen. Ze waren uit de rekken getrokken en op de grond gevallen. Een van de wethouders heeft dit toevallig gezien, maar verder geen actie ondernemen. De NS reageerde via een tweet naar een van de betrokkenen, dat het beste met de gemeente contact opgenomen kon worden.

Station Nijkerk
Op de site van De Stad Nijkerk schrijft Wijnand Kooijmans: “Het verkeerd parkeren van fietsen blokkeren op het NS-station in Nijkerk regelmatig de vrije doorgang voor reizigers. Terwijl er voldoende ruimte is in de gedeeltelijk overdekte fietsenstalling. Dit blijkt uit onderzoek van de werkgroep Verkeer en Vervoer van de Samenwerkende Seniorenbonden in de provincie Gelderland.

Te weinig toezicht
Zowel in Hoevelaken, als in Nijkerk lijkt het erop, dat er te weinig toezicht is. Op beide station ontbreken bijvoorbeeld camera’s. Het toezicht is een verantwoordeljkheid van de gemeente. Die is nu aan zet om de situaties te verbeteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen