CDA: zwembad loopt financieel uit de hand

in vogelvlucht, rechts de ligweide
in vogelvlucht, rechts de ligweide
Foto: architectenbureau Bos

De coalitie was 100% voor de uitbreiding met de leuke dingen  (glijbaan, whirlpool en duikplank). Het CDA was tegen, maar die partij was altijd al tegen het nieuwe zwembad aan de Spoorkamp

Financiële trucs kunnen volgens het CDA niet verdoezelen, dat het bad 2,3 miljoen duurder wordt. En dan moet er nog een drenkelingendetectiesysteem komen. Van Ruler: Er gebeurt nogal wat in de omgeving: er komt een megazwembad Amersfoort, Putten krijgt een wildwaterbaan en Vathorst heeft intussen een eigen bad. Het CDA was altijd al tegen en blijft dat ook. De leuke extra dingen, die er nu moeten komen vindt Van Ruler maar een voorbeeld van hinken op twee gedachten: eerst kiezen voor een doelgroepenbad, en er nu toch maar wat leuke dingen bij doen, terwijl er toch veel in de buurt gebeurt. Het CDA was dus tegen de uitbreiding

VVD’er Van Hussel is helemaal voor de gewenste zwembaduitbreiding en liet weten, dat zijn partij voor het voorstel van B&W zal stemmen, net als Schouten (PRO21). Hij vond het zelfs vanwege de ontwikkelingen bij zwembaden in de omgeving een hele juiste uitbreiding. Ook de Lokale Partij staat ook achter het voorstel, zo liet De Greef weten.

Van Putten (CU-SGP) vroeg zich af, waarom de uitbreiding nu wel kan en bij het begin van de ontwikkeling van het zwembad niet. Klein antwoordde: In 2015 hebben we uitgewerkt, wat de raad in 2013 wilde. Langzaamaan is daarna het idee gegroeid er wat extra’s aan toe te voegen.

Wethouder Klein probeerde te ontzenuwen, dat er straks nog 2 ton extra op tafel moet komen om een drenkelingendetectiesysteem aan te leggen, zo de exploitant dat wilt. Het zal straks een kostenpost in de exploitatie worden. Klein bestreed, dat er missers te noteren vallen. De veiligheid is prima op orde, het bad wordt duurzaam (daar is zelfs subsidie voor gekregen). Het bad zal voor iedereen (ook rolstoelers) toegankelijk zijn, zo antwoordde ze op een vraag van het CDA.

U gaf uw mening over de komst van glijbaan, whirlpool en duikplank

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen