Huis kopen? Juist nu!

Foto:

Het optimisme op de woningmarkt van de laatste tijd begint langzaam op een kantelpunt te raken.

Twijfelt u of nu wel het juiste moment is om op zoek te gaan naar een nieuwe woning? Wij geven u 6 redenen om juist nu uw eerste of uw volgende huis te kopen.

1. De huizenprijzen stijgen

De laatste woningmarktcijfers laten een behoorlijke stijging in de huizenprijzen zien. De NVM voorspelt dat de prijzen het komende jaar zullen blijven stijgen. Dat maakt nu een huis kopen nog steeds aantrekkelijk. Daarbij zien we het aanbod afnemen en de verkoop toenemen. Profiteer dus weer van het feit dat huizen snel van eigenaar veranderen.

2. De hypotheekrente is nog steeds laag

Wie nu een woning koopt, kan deze dus voordelig financieren. Kiest u daarbij voor een hypotheek met verhuisregeling, dan kunt u de lage hypotheekrente ook bij een volgende verhuizing meenemen. De verwachting is dat de hypotheekrente voorbij het laagste punt is en verder zal stijgen in 2017.

3. Hypotheeknormen worden strenger

Vanaf januari 2018 kunnen huizenkopers nog 100% van de woningwaarde lenen in plaats van 101%. Dit betekent dat u volgend jaar de volledige kosten koper (5 tot 6% van de koopsom) zelf moet betalen. Dat zal voor menig koper duizenden euro’s schelen. En deze groep is dus nu ook al actief op zoek.

4. Verhuizen met restschuld wordt lastiger

Per 1 januari 2018 vervalt de renteaftrek voor de financiering van een restschuld. Hierdoor wordt verhuizen met een restschuld duurder. Daarnaast bestaat de kans dat geldverstrekkers een restschuldfinanciering als een normale consumptieve lening gaan behandelen, waardoor minder geleend kan worden.

5. Huren wordt duurder

Sinds 2013 mag de huur harder stijgen dan de inflatie. Verhuurders maken hier gretig gebruik van. Door nu een huis te kopen bent u de komende jaren verzekerd van een gelijkblijvende maandlast. Als u daarbij de hypotheek (deels) aflost, bouwt u ook nog eens een spaarpot op.

6. Hypotheek zonder vast contract vaker mogelijk

De mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten zonder vast contract zijn gegroeid. Flexwerkers kunnen tegenwoordig met een perspectiefverklaring van het uitzendbureau bij geselecteerde geldverstrekkers in aanmerking komen voor een hypotheek. Ook ZZP-ers en freelancers kunnen bij een aantal geldverstrekkers al na 1 jaar een hypotheek met NHG afsluiten.

De makelaars van Domicilie helpen u graag bij uw zoektocht naar een perfect huis en/of de verkoop van uw woning. In een vrijblijvende afspraak adviseren wij u graag over de mogelijkheden.

'

Reacties

article
93535
Het optimisme op de woningmarkt van de laatste tijd begint langzaam op een kantelpunt te
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/93535/huis-kopen-juist-nu/
2017-08-22T14:32:15+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2017/08/22143128/2017-08-22-domicilie.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Huizenpagina, Nieuws