Groenonderhoud onvoldoende volgens het CDA

Foto:

50% van de inwoners van Nijkerk is tevreden over het onderhoud van het groen. Het CDA hoort bij de ontevreden 50%.

Onlangs nog twijfelde ook wethouder Van Loozen. Zij wees er op “dat moet worden bezien of het basisbeheer nog wel actueel is en mogelijk de beheerorganisatie dient te worden aangepast.”

Jan Poorter van het CDA: “Wij zagen in de afgelopen maanden dat plantsoenen, bermen en trottoirs slecht worden onderhouden. Daarom heb ik in mijn column in De Stad Nijkerk van 20 september 2017 daar aandacht voor gevraagd. Dat heeft opnieuw een groot aantal reacties van onze inwoners opgeleverd. Voor ons is dat voldoende aanleiding om aan het college te vragen wat de oorzaak is van dat slechte onderhoud en hoe ze dat gaan verbeteren.”

Joop van Ruler verbaast zich over het teruglopende onderhoud van de openbare ruimte, omdat het door de raad vastgesteld onderhoudsniveau niet is gewijzigd. Van Ruler: “Wij hanteren al wat langer hetzelfde basisniveau. Wel stellen wij vast dat een groot deel van het onderhoud in het voorjaar opnieuw is aanbesteed en door een andere marktpartij wordt uitgevoerd. Daarom willen wij ook weten of het college bij die aanbesteding een ander onderhoudsniveau heeft gehanteerd.”

Het CDA vindt dat de openbare ruimte veel beter moet worden onderhouden. Van Ruler: “Wij zijn zelfs bereid daar zo nodig meer geld voor uit te trekken en komen daar eind deze maand bij de behandeling van de begroting op terug.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen