Putten stopt met Nijkerkse Dierenambulance

Foto:

De Dierenambulance Nijkerk en omgeving wordt per 1 januari door de gemeente Putten aan de kant geschoven.

Dat scenario werd een paar maanden geleden al geschreven. Een nieuwe partij, Dierenambulance Putten/Barneveld, is de beoogde opvolger. Hierover moeten burgemeester en wethouders van Putten nog een besluit nemen. Dat schrijft De Stentor.

Volgens woordvoerster Koops van de gemeente Putten zou de dierenambulance, die actief is in Nijkerk, Barneveld en Putten, zich niet aan de afspraken in het contract hebben gehouden. Om welke afspraken dat gaat, mag ze niet zeggen. Uit inzage in de brief die vorig jaar door de gemeente werd verzonden, blijkt het te gaan om de verwachte tegenprestatie om honden en katten naar Dierentehuis Levenslust in Barneveld te brengen. Dat dit niet wordt gedaan, wordt in de brief een ‘wanprestatie’ genoemd. Er wordt zelfs gesproken over een ‘mogelijke terugvordering van de vergoeding’

“Te weinig”

Alfred De Wild vertelt dat de dierenambulance ook van de gemeente Barneveld een brief heeft gehad dat er maar 22 dieren in een jaar heen waren gebracht. ,,Dat vinden ze te weinig. Maar ja, als er geen dieren zijn om er heen te brengen… Kittens willen we er niet brengen omdat er bij Levenslust een euthanasiebeleid is, terwijl wij dieren juist willen redden.”

De Dierenambulance Nijkerk heeft een 3-jarig contract gehad met de gemeente Putten. Volgens De Wild betaalde de gemeente jaarlijks 2750 euro voor zeshonderd ritten.

bron: De Stentor

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden