BBQ voor bewoners tiny houses

17 okt 2018, 17:51 Nieuws
2018 10 14 tiny houses 2
WSNdirecteur Peter Toonen verraste woensdagmiddag de bewoners van de 28 Tiny houses aan de Ds. Kuypersstraatmet met een BBQ.
2018 1017 opstawoningen tiny houses 014
Nu alle 28 Opstapwoningen zijn bewoond, hebben de gemeente Nijkerk en Woningstichting Nijkerk samen met de bewoners en betrokkenen de oplevering gevierd.
2018 1017 opstawoningen tiny houses 019
Peter Toonen herinnerde er aan, dat de start van het traject zo'n 3 jaar geleden ligt bij de vraag waar statushouders gehuisvest moesten worden. Er werd naarstig gezocht, maar niets gevonden. Toen is het idee om deze woningen te bouwen ontstaan.
Toonen eindigde trots: "ik krijg van iedereen complimenten: wat ziet het er mooi uit!"
2018 1017 opstawoningen tiny houses 007
Wethouder Dijksterhuis wilde niet ontkennen, dat het een feestelijke dag was, maar eigenlijk ook weer niet, zo zei hij. "Het woningtekort is erg groot. We hebben dan ook nog een hele grote opgave en die begint met het opstellen van een woonvisie. Met dit probleem moeten we echt aan de slag."
Maar voor de bewoners was het wel feest. Dijksterhuis: " Eindelijk een rustpunt voor een aantal bewoners." Zeven jongeren hebben een woning toe gewezen gekregen. Zeven woningen gingen naar statushouders en veertien waren er voor spoedzoekers. Dat zijn mensen, die met spoed op zoek zijn woonruimte. Daar hadden 38 mensen op gereageerd. Er hadden 99 jongeren gereageerd.

Saamhorigheid

2018 1017 opstawoningen tiny houses 005
Het accent van de feestelijk middag lag vooral op het ontmoeten en kennismaken met de buren en de omliggende organisaties zoals Accent Praktijkonderwijs Nijkerk en kerk De Fontein. Aan het einde van de middag aten de bewoners samen bij Accent en zijn er in een zaal van de kerk woonafspraken met elkaar gemaakt. Accent heeft aangegeven dat groepen leerlingen mee gaan helpen bij het groenonderhoud rondom de opstapwoningen. De gemeente Nijkerk en Woningstichting Nijkerk zien dit als een mooi voorbeeld van samenwerking tussen bewoners en partnerbedrijven.
Voor de woningstichting legden wij de bouw vast.

Opstapwoningen op andere plekken?

De gemeente Nijkerk wil de komende maanden onderzoeken of er andere locaties in aanmerking komen voor eventuele plaatsing van meer opstapwoningen. Op basis daarvan en op basis van de eerste ervaringen aan de Ds. Kuypersstraat wil de gemeente volgend jaar bekijken of het plaatsen van opstapwoningen een vervolg krijgt.

Meeste Opstapwoningen op een plek in Nederland

Heijmans heeft in Nederland in opdracht van woningcorporaties en zorginstellingen circa 150 Heijmans ONE woningen, oftewel Opstapwoningen, geplaatst. Nergens in Nederland staan zoveel opstapwoningen op één plek, als in Nijkerk.
Meer foto's van Arjen Gerritsma in de fotoserie
banner nieuwsbrief