‘De vlieger en de vanger’ het laatste boek van Henri Nouwen is verschenen

apr 17 , 16:55 Nieuws
2024 04 17 de vlieger en de vanger 1
Henri Nouwen schreef een aantal unieke nog ongepubliceerde teksten. Die zijn bijeengebracht in de titel ‘De vlieger en de vanger’.
2024 04 17 de vlieger en de vanger 3
Dat boek verschijnt bijna 28 jaar na zijn dood. Het nieuwe boek werd vandaag gepresenteerd in het Ampt van Nijkerk. Bij de presentatie van het boek waren ook tal van Henri Nouwen-lezers uitgenodigd.
2024 04 17 de vlieger en de vanger 4
Zij schetsten waarom zij graag zijn boeken lezen en hoe zij deze nieuwe
uitgave ervaren.
2024 04 17 de vlieger en de vanger 2
Leo Fijen interviewde hen daarover.
Bij zijn opening liet Gerard van den Tweel weten, dat dit ook voor hem een bijzonder moment was.
2024 04 17 de vlieger en de vanger 5
Net als de lezers heeft ook hij wat met Nouwen, volgens Van den Tweel een priester met talenten: Henri Nouwen is al meer dan een kwart eeuw geleden gestorven, toch leeft hij voort. Dat vind ik ook mooi: dat je naam voorleeft in de harten van mensen en bij God in de hemel. Dat vind ik belanmgrijk als katholie, als burger van Nijkerk."

Over het boek

De erfenis van Henri Nouwen is nog steeds actueel. Zo actueel dat dit nieuwe nieuw boek van zijn hand verschijnt. Want in de laatste jaren van zijn leven, dat eindigde in 1996, was deze Nederlandse priester gefascineerd door de trapezeartiesten in het circus. Hij volgde hen in verschillende landen en bleef naar hen kijken. Hij schreef er hele dagboekteksten over vol. Die worden nu postuum gepubliceerd onder de titel ‘De vlieger en de vanger’
. En zijn boodschap is troostend en bevrijdend: als je vliegt in het circus is dat alleen maar mogelijk omdat je gevangen wordt, als je vliegt in het leven en dreigt te vallen word je gevangen door de barmhartigheid van God.
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina.
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads , of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief .
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]