Derde politiek café van "Kiezen voor Nijkerk" terugkijken (video)

feb 05 2022, 18:37 Nieuws
2022 01 06 kiezen voor nijkerk
Afgelopen zaterdag was het derde politiek café van "Kiezen voor Nijkerk".
De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 16 maart. "Kiezen voor Nijkerk" besteedt daar aandacht aan met een eigen website en in de vorm van kantenberichten, radio- en tv-uitzendingen, die ook te volgen zijn op de websites van de media, die meedoen: De Stad Nijkerk, A1 Mediagroep en nijkerk,nieuws.nl.

Politieke café

In het politiek café gaat het over actuele onderwerpen en telkens over één thema. Zaterdag was dat duurzaamheid en klimaat. Maar het uur begon met een discussie over de vraag, hoe de politiek het vertrouwen van de burger ook op lokaal niveau kan terugwinnen. Daarna ging over het terugdringen van het energiegebruik, hoe je dat thuis kunt doen en welke rol de gemeente daarin kan spelen. Verder werd er uitgebreid gepraat over de windmolens en de zonnevelden. Dat leidde in ieder geval tot wat irritatie bij sommige politici.
Voor Shemara Ooijevaar (PRO21) en Tom van Valkenhoed (De Lokale Partij) was het eerste optreden in de schijnwerpers van de media.
U kunt de uitzending hier nog eens bekijken.

De komende weken kunt u dit nog van ons verwachten

19 februari: bouwen en wonen
5 maart: jeugddebat
We sluiten de reeks af met het lijsttrekkersdebat. Dat maken we in theater Streams Breede Beek en is donderdag 10 maart vanaf 20.00 uur. De Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk organiseer 16 februari een ondernemersdebat in het Ampt van Nijkerk en ook dat zal op de diverse kanalen en websites live te zien zijn.