Dorcas Voedselactie: pak honger en armoede aan

25 okt , 11:04 Nieuws
2022 04 09 dorcas 02
Dorcas organiseert van 1 tot en met 10 november 2024 voor de 29e keer de Dorcas Voedselactie.
Ook Dorcas Winkel Nijkerk doet mee aan deze actie. Tijdens de Dorcas Voedselactie wordt geld voor voedsel ingezameld voor mensen die geraakt worden door de wereldwijde voedselcrisis.
Honger. Weet u hoe dat voelt? Eén op de tien mensen in de wereld heeft door nood en extreme armoede te weinig gezond voedsel. Honger maakt hen ziek, put hen uit. Elke dag staat in het teken van die ene vraag: hoe komen we aan eten? Armoede laat geen ruimte voor leren en ontwikkelen. Het ontneemt mensen een eerlijke kans.

Samen in actie

Samen komen we in actie! Met duizenden vrijwilligers en supporters pakken we armoede en honger wereldwijd aan. Met de Dorcas Voedselactie zetten we ons in voor mensen die dagelijks gezond voedsel moeten missen. Met uw steun geven we hun een pakkend pakket. Een pakket dat niet alleen de honger vandaag, maar ook de armoede op lange termijn aanpakt.

Kies zelf, geef een pakket!

Tijdens de actieperiode zamelen we in heel Nederland geld in voor drie verschillende pakketten: voedsel bij nood, voedsel verbouwen of voedsel verdienen. De Dorcas Voedselactie wordt zowel online als in supermarkten, kerken en op scholen gehouden. Ook in Dorcas Winkel Nijkerk kunt u meedoen aan de actie. In de winkel delen we flyers van de pakketten uit en voor kinderen ligt er een leuke kleurplaat klaar. De winkel is open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur. Adres: Boekdrukker 9c.
U kunt ook bijdragen aan de Dorcas Voedselactie door te geven via www.dorcas.nl/voedsel of via NL04 RABO 0106 2500 00, t.n.v. Dorcas in Almere o.v.v. Voedselactie.

Over Dorcas

Dorcas is een christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie en werkt in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Oost-Afrika. De organisatie bestaat meer dan veertig jaar en richt zich op blijvende verandering in het leven van mensen in nood. In Nederland heeft Dorcas meer dan veertig kringloopwinkels. De opbrengst van deze winkels is bestemd voor de projecten. Kijk voor meer informatie op www.dorcas.nl/winkels.