Dorpshuis Hoevelaken in 2027 open

03 okt , 10:51 Nieuws
2024 010 02 het huis van hoevelaken 04
De informatiebijeenkomst over het nieuwe dorpshuis in Hoevelaken werd heel goed bezocht, waaronder aardig wat raadsleden.
Het nieuwe gebouw moet het bruisend hart van Hoevelaken worden. Daarvoor werd in mei een overeenkomst met betrokken partijen getekend. Woensdagavond werden de plannen verder toegelicht.
Als alles meezit, wordt het Huis van het dorp in 2027 in gebruik genomen.
Het dorpshuis (2 lagen hoog) wordt multifunctioneel van opzet en moet het bruisend hart van het dorp worden, Het gebouw gaat ongeveer 7 miljoen euro kosten De gemeente draagt 4,4 miljoen bij, de Haen en de huisartsen de rest
De verschillende partners legden in even zoveel presentaties uit, hoe de zaken ervoor staan en wat ze verwachten in het nieuwe Huis van het dorp. Die partners zijn: de gemeente (toekomstig eigenaar van het maatschappelijk deel), Jeugd- en jongerenwerk (Blits), stichting De Stuw, horeca De Haen, de bibliotheek, de Benu apotheek en drie huisartsenpratijken.
Voorlopig is er nog geen ruimte voor het fitnesscentrum, dat nu in de kelder van de Stuw zit. Er is tijdens de avond gevraagd hier een goede oplossing voor te zoeken
Ook de Brink wordt grondig opgeknapt met zoveel mogelijk ruimte voor groen. Dat leverde een met applaus omkleed verzoek fietsers van de Brink te weren.  
Er waren geen tekeningen van het dorpshuis, er is ook nog geen architect. Die wordt in het eerste kwartaal van 2025 gekozen uit meerdere kandidaten. In de zomer van 2025 zal die de tekeningen klaar hebben, is het idee.