Gemeente investeert ondanks onzekerheden

mei 30 , 18:50 Nieuws
2023 04 18 jaarstukken geld 2
Nijkerk investeert de komende jaren in onder andere woningen, veiligheid, wegen, duurzaamheid en onderwijs.
Dit blijkt uit de Kadernota 2025 die de gemeente onlangs heeft gepresenteerd. De gemeente heeft hiervoor ruimte ondanks dat de taken toenemen, de prijzen stijgen en er minder geld van de Rijksoverheid komt.
Wethouder Audrey Rohen van financiën is blij met de plannen: "We kunnen nieuwe investeringen doen ondanks dat we met uitdagingen te maken hebben." De gemeente investeert onder andere in het bouwen van nieuwe woningen. Ook wordt er geld gestoken in zaken als veiligheid, wegen, duurzaamheid en onderwijs- en sportvoorzieningen. "We willen dat iedereen mee kan doen in onze samenleving," aldus Rohen. "Daarom zetten we ons ook in voor armoedebestrijding, preventie en antidiscriminatie."
Of de gemeente alle plannen daadwerkelijk kan uitvoeren hangt af van de hoeveelheid geld die Nijkerk van de Rijksoverheid krijgt. Dat bedrag is nog onzeker en wordt medio juni bekendgemaakt. Mocht de gemeente minder geld krijgen dan verwacht, dan is er een tekort. In dat geval moet het college een voorstel doen aan de gemeenteraad om de begroting sluitend te maken.
De Kadernota 2025 is tot stand gekomen met inbreng van de inwoners van Nijkerk. De gemeente organiseerde hiervoor de campagne 'Waar kies jij voor als er minder geld is?'. Inwoners konden hierbij hun mening geven over de besteding van het gemeentegeld.
Het college heeft de kadernota voorgelegd aan de gemeenteraad, die deze 4 juli 2024 behandelt.
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina.
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads , of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief .
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]