Geslaagde en gezellige Culinaire Wandeling door Nijkerk

15 sep , 16:11 Nieuws
2024 09 14 culinare wandeling 3
Op zaterdag 14 september vond er tijdens de Smaakweek een succesvolle Culinaire Wandeling door Nijkerk plaats.
Die wandeling werd verzorgd door Museum Nijkerk. In die wandeling werden culinaire hoogstandjes van lokale ondernemers met de rijke historie van de stad gecombineerd.
De wandeling, die samenviel met de Nationale Open Monumentendag, begon bij de Postkamer, waar de deelnemers werden verwelkomd met een glas prosecco en een amuse. Stadsgids Dieter van de Castel nam de groep daarna mee op een ontdekkingsreis door de straten van Nijkerk, waarbij historische verhalen tot leven kwamen.
Een van de hoogtepunten van de avond was het bezoek aan Museum Nijkerk, waar de deelnemers genoten van een voorgerecht. Terwijl zij nipten aan een sapje, gaf Bram, een gids van Museum Nijkerk, uitleg over het historische pand en de betekenis ervan voor de stad.
Tijdens de wandeling werd ook een bezoek gebracht aan Slijterij De Moor, waar de deelnemers kennismaakten met de wijnen van De Breede Beek. Daar was ook de gelegenheid om de Nijkerkse bonbon te proeven.
De culinaire tocht eindigde bij restaurant De Dolle Joncker, waar een uitgebreid hoofdgerecht en dessert werden geserveerd, onder begeleiding van een vuurwerkshow.
De combinatie van lekker eten, prachtige locaties en interessante verhalen zorgde voor een avond die de deelnemers niet snel zullen vergeten.
Deze uitverkochte Culinaire Wandeling kan een succes genoemd worden, met veel positieve reacties van de gasten. Aanstaande donderdag 19 september vindt de culinaire wandeling nog een keer plaats.
Er zijn nog een paar plekjes vrij.