"Het apparaat herkent de pincode niet"

04 jun , 11:52 Nieuws
2024 06 04 ah dementievriendelijjk
Een voorbeeld van dementievriendelijk met klanten omgaan: "Het apparaat herkent de pincode niet", in plaats van "U heeft de verkeerde pincode ingetoetst."
2024 06 04 dementievriendelijk arjen 4
Dat leerden de medewerkers van Albert Heijn van den Tweel aan de Frieswijkstraat 72. Dat leverde de supermarkt voor de tweede keer het certificaat "Samen dementievriendelijk" op.
In het voorjaar hebben medewerkers uit Nijkerk en Voorthuizen de training “Goed omgaan met dementie” gevolgd. Jos van der Deure en Jack van Zundert, van Alzheimer Nederland, verzorgden de training.
2024 06 04 dementievriendelijk arjen 6
De training is gericht op het contact met mensen met dementie die in een beginnende fase zitten, nog thuis wonen en erop uitgaan naar bijvoorbeeld de supermarkt. Medewerkers kregen informatie over dementie en er werden handvatten gegeven voor het omgaan met dementie, waarbij er vooral gericht werd op situaties in de winkel.
Daniëlle Haverlag plakte de bijbehorende sticker op de ruit en vertelde, dat het team van Albert Heijn positief is over de training: "Het heeft nieuwe inzichten gegeven en meer bewustwording voor dementie gecreëerd!"
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina.
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads , of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief .
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]