Illegale Dumping van Drugsafval

13 dec 2023, 13:15 Nieuws
2023 12 13 drugsafval 1
In de vroege uren van woensdag 13 december, zijn er meerdere vaten met vermoedelijk drugsafval ontdekt langs de Arkersluisweg in de Arkervaart.
De exacte herkomst van deze vaten is momenteel onbekend. Een mogelijkheid is dat de vaten vanaf de brug op de A28 in het water zijn gegooid.
Duidelijkheid hierover is er op dit moment nog niet.
2023 12 13 drugsafval 2
De lokale autoriteiten, waaronder brandweer, politie, handhaving en het waterschap, zijn ter plaatse om de situatie te beoordelen en de nodige maatregelen te nemen. Er zijn geen onmiddellijke gevaren voor de volksgezondheid gerapporteerd, maar als voorzorgsmaatregel is de vaarweg in het gebied afgesloten tot nader order. Deze afsluiting heeft vooral invloed op de beroepsvaart, die aanzienlijke hinder ondervindt van deze onvoorziene gebeurtenis. De autoriteiten benadrukken het belang van waakzaamheid en vragen het publiek om verdachte activiteiten in het gebied te melden. Een grondig onderzoek naar de daders en de exacte inhoud van de vaten is ingezet. De veiligheid van de inwoners en het behoud van het milieu staan hierbij voorop.
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina.
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon , of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief .
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]