Bureau Bos ontwerpt multifunctioneel centrum Nijkerkerveen

Foto: gemeente Nijkerk

Achter de schermen is de laatste tijd hard gewerkt aan de verdere uitwerking van het voorzieningencluster Nijkerkerveen,

Het gaat over de nieuwbouw van de C.J. van Rootselaarschool, Johannes Calvijnschool, Dorpshuis Nijkerkerveen en een bibliotheekfunctie onder één nieuw dak. Dit “MFC Nijkekveen” komt op de plek, waar nu Calvijnschoolstaat: aan het dorpsplein.

Architect is Baarns bureau Bos

Drie architecten waren geselecteerd om een gebouwontwerp te maken. Er kwamen ook drie boeiende en mooie ontwerpen. Uiteindelijk is bureau Bos, architectenbureau uit Baarn, door de bouwpartners (beide basisscholen, dorpshuis, bibliotheek, gemeente Nijkerk) gekozen als bureau met het beste ontwerp en visie op de opgave. Bureau Bos overtuigde door vorm en indeling van het gebouw én door synergie in het gebruik door meerdere partners.

De gemeente is intussen begonnen met de herontwikkeling van de plekken, waar de Van Rootselaarschool en gebouw Concordia staan. Hierbij wordt, in samenhang met de ontwikkeling van het voorzieningencluster, ook de herinrichting van het dorpsplein betrokken.

Informatieavond

Om belanghebbenden en belangstellenden in een vroeg stadium te betrekken bij de uitwerking van de plannen, wordt naar verwachting medio februari een algemene informatieavond georganiseerd. Op deze avond wordt het eerste ontwerp van het voorzieningencluster getoond en zullen ook de te herontwikkelen locaties en het dorsplein aan de orde komen. Nadere informatie over datum en plaats van de informatieavond is naar verwachting begin februari beschikbaar.

Reacties