NSC pakt prima punt tegen Ajaxamateurs

AMSTERDAM – Een punt mee uit Amsterdam, maar het bleef daar tot het laatst spannend.

NSC stond in de eerste minuten flink onder druk tegen Ajax, maar hield wel stand. Na 10 minuten werd het een gelijk opgaande wedstrijd. Vijf minuten later kwam NSC op voorsprong. Yordi Grovenstein troefde op de linkerflank zijn tegenstander af en legde de bal goed voor het doel. Voor Nico van den Brom was dit een heerlijke intikker.

Daarna waren er kansen over en weer. Vlak voor rust kreeg Ajax twee kansen. Eén keer bracht Damian Ranzijn redding en de andere keer de lat. In de slotseconde van de eerste helft nog een mogelijkheid voor Tristan Wallet op 0-2, maar hij werd afgevlagd voor buitenspel.

In de tweede helft stelde Ajax binnen een kwartier orde op zaken en kwam het op 2-1 door twee goals van Amrani. De eerste was een klutsgoal, omdat NSC de bal niet weg kreeg. De tweede was een mooie actie waarmee hij door de verdediging sneed.

Daarna ontspon er een wedstrijd die spannend was met veel kansen aan beide kanten. Gelukkig viel de goal aan de goede kant. Jonas Katshima kopte uit een vrije trap van Darryl Bobson binnen. Met nog 10 minuten te gaan was er nog genoeg te zien. Ajax kreeg nog een paar kansjes en voor NSC waren Yordi Grovenstein en Rinke Rozema dichtbij.