Hoevelaken sluit 2017 winnend af

Sc Hoevelaken kan met een positief gevoel het kerstreces in.

Op de laatste voetbaldag van 2017 werd SDS ’55 aan de zegekar gebonden en stapten de Hoevelakense voetbalvrienden opnieuw de top drie binnen. Hoevelaken, dat enigszins gehavend aan de startstreep verscheen, had tegen de ploeg uit Wekerom slechts de eerste helft nodig, om de tegenstander op de rug te krijgen. De episode na de thee was slechts voor de statistieken.

Hoevelaken, dat noodgedwongen naar het kunstgrasveld was uitgeweken, moest de aanvallers Ruud Kassenaar en Lex van Middelaar missen, evenals de opnieuw geschorste Ewoud van de Brug. Om die reden was er voor het eerst dit seizoen weer een basisplaats ingeruimd voor Simon de Boer, die vanwege ziekte een groot deel van het voetbalseizoen heeft moeten missen. Met zijn inbreng was het ook weer duidelijk, wie zich met de vrije trappen ging bemoeien: al na vijf minuten schoot hij vanaf een meter of twintig de bal langs de Wekeromse doelman.

Een kwartier later volgde de mooiste treffer van het duel, waarin Hoevelaken naar hartenlust de aanval bleef zoeken. Michel van de Bunt poeierde van ver de bal richting doel, maar zag het leer via de doelpaal weer net zo hard terugkomen. Dan nog maar een keer schieten, was het devies, en zo knalde hij de bal alsnog onberispelijk tegen de touwen.
Over touwen gesproken, daar hing SDS al een behoorlijk tijdje in. Het was dan ook niet verrassend, dat na een half uur spelen de 3-0 op het bord verscheen. Geheel onverwacht kwam Joeri van den Hoeven één op één met de doelman te staan en dat werd een eenvoudig abc’tje.

Hoevelaken ging nog wel op zoek naar meer, maar dat kwam er niet. Achteraf zei de begeleiding van SDS blij te zijn, dat het ‘slechts’ 3-0 was na een helft tegensputteren.

In de tweede helft viel er weinig te beleven. De temperatuur zakte met het niveau van de wedstrijd mee (of andersom) en het enige wapenfeit dat viel te noteren was een kopbal van invaller Daniël Bezembinder, waarbij de bal via de lijn weer het veld in stuiterde. In de slotfase viel SDS nog wat aan en had doelman Sjoerd Kloppenburg eindelijk een alibi om warm te blijven.

Met deze eenvoudige overwinning neemt Hoevelaken weer een plaats in binnen de top drie. Het beeld is enigszins vertekend, omdat er wat wedstrijden in deze klasse werden geannuleerd, maar met een positief gevoel het kalenderjaar afsluiten kan ook geen kwaad.

Voor Hoevelaken gaat de competitie verder op zaterdag 27 januari 2018 met een uitwedstrijd tegen Stroe. In de vorige voetbaljaargang was dit ook de laatste wedstrijd van de eerste competitieronde, toen nog voor de winterstop. Hoevelaken verloor in een dramatische wedstrijd met 3-1. Kortom, werk aan de winkel om herhaling te voorkomen.