Ruime overwinning Veensche Boys pas in laatste 10 minuten

16 aug 2013, 1:40 Sport
kswcsjpufdaxdyhh9hcnl40yi 2013 08 14 veensche boys zwartwit 13 8 dustin
Veensche Boys heeft haar derde oefenwedstrijd weliswaar met dikke cijfers gewonnen van het Harderwijkse Zwartwit. De uitvoering was dinsdagavond 13 augustus bijzonder pover. Onzekerheid beklemde de ploeg uit Nijkerkerveen en pas in de laatste tien minuten werd het verschil gemaakt. Het werd uiteindelijk 1-4.
Veensche Boys kende tegen de naar de derde klasse gedegradeerde Harderwijkers uitsluitend goede herinneringen. De laatste edities eindigden altijd met grote cijfers en in een heroïsche strijd. Van die strijd was dinsdagavond weinig tot niets te bespeuren. Er werd met uitzondering van het eerste en laatste kwartier belabberd gevoetbald. Niet begrepen passes en daardoor irritaties voerden de boventoon. Ook werd de voorhoede nauwelijks aangespeeld. Het begin was nog wel te verteren. Er volgden in korte tijd drie 100%-kansen. De laatste werd uiteindelijk verzilverd door Jan Struijk in de zevende minuut. Hij kreeg de bal via Dustin Westerkamp die de bal kreeg aangeleverd van Job Hartog. Daarna ging het snel bergafwaarts. Het dieptepunt was het begin van de tweede helft. Veensche Boys kwam niet eens meer in de buurt van het doelgebied van Zwartwit. Dat invalkeeper Jasper van Leeuwen ook nog vreselijk zat te spartelen om de bal af te geven aan zijn achterhoede en uit nood de bal via de zijlijn uit zag gaan, was het drama compleet. Zwartwit vatte moed en begon aanval na aanval te produceren. Het gevolg was een goal, veroorzaakt door hands in het strafschopgebied. Het was Labari die de 1-1 inschoot. Pas in de laatste tien minuten vatte Veensche Boys weer moed en vervolgens vielen de goals als rijpe appelen. De doelpunten kwamen op naam van Ferdi van de Pol, Harry Hamstra en John Hartog.