Nijeboulers vieren 25 jarig bestaan

156 leden staan in de administratie van de jeu de boules vereniging “De Nijeboulers”. Het overgrote deel kwam zaterdag naar de binnenbanen van de club om het 25 jarig jubileum te vieren.

De avond begon met een  serenade van de NSFC. Voorzitter Henk Niezen kreeg een cheque van 250 euro van wethouder Nadya Aboyaakoub. Ter ere van dit feest werden drie leden, die het langst lid zijn in de bloemen gezet. Op zaterdagavond trad ook heel kort een goochelaar op.

Maar dat was allemaal wel leuk, niet zo belangrijk. Daarom ging de bar al ras open

De club toonde zich een prima gastheer, want de hapjes en drankjes waren gratis. En er was alle tijd om nog eens in het verleden te duiken en andere verhalen aan elkaar te vertellen.

Korte historie

De eerste ballen werden gegooid op de parkeerplaats van de scouting aan de Bunschoterweg. Op 27 oktober 1993 werd de Nijeboulers opgericht. Bob van Loo werd voorzitter en Jan van Beek penningmeester. Twee jaar later kreeg de club een stukje grond naast Sparta tennis. Het niveau was “nogal gezellig” toentertijd en de woonwagenbewoners ontpopten zich als prima buren, vooral als het warm was. In 2006 verhuisde de club naar de huidige accommodatie. Er waren toen 80 leden. Op 4 november ging na veel inspanningen van de leden – en intussen talloze anekdotes – het nieuwe – en huidige – terrein open. De club hoop er nog jaren te kunnen spelen.

De club maakte furore met een toernooi, jaarlijks op het Plein. Die tijd is voorbij. Er worden wel jaarlijks meerdere toernooien op het eigen terrein gespeeld. Ely Hackmann was daar in 2017 een keer bij

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen