NSC blijft overeind

NSC heeft vanmiddag een benauwde overwinning geboekt tegen ASV Dronten met 5-3.

Eyup Termelez was voor NSC tot twee keer toe redelijk dichtbij, maar beide kansen gingen er niet in. Aan de andere kant ging de eerste kans er wel meteen in. Een schot rand 16 ging in de verre kruising. Een mooie goal. NSC ging direct op zoek naar de gelijkmaker en deze viel ook toen Yannick Cornelisz binnen schoot. Lang konden de Nijkerkers niet genieten van de gelijkmaker, want een minuut later was het alweer 1-2. Onoplettendheid op de Nijkerkse linkerflank en goed doorzetten van de rechtsback van Dronten leidde de 1-2 in met een prima schot in de verre hoek. Dus kon NSC weer opnieuw beginnen. Weer was het Yannick Cornelisz die de gelijkmaker maakte door hem in de korte hoek hard binnen te schieten. Nu waren de NSC-ers wel alert en gingen ze door met goed voetbal. Een mooie aanval uit het boekje in de 40e minuut. De bal ging over meerdere schijven en kwam bij Eyup Termelez die met een goeie rush de achterlijn haalde en de bal goed voorgaf op Yannick Cornelisz die zijn derde van de middag maakte. NSC had eindelijk de voorsprong te pakken. Een minuut voor rust werd Yordi Grovenstein vastgepakt na een mooie solo en verdiende daarmee een strafschop. Eyup Termelez ging achter de bal staan en maakte keurig de 4-2.

Na de rust zou je verwachten dat NSC de voorsprong uit zou gaan bouwen, maar niks was minder waar. NSC speelde een klasse minder dan in de eerste helft. Dat gaf ASV hoop en ze gingen vol voor de 3-4. Een kwartier voor tijd viel deze uit een strafschop en was de spanning terug in de wedstrijd. NSC nam daarna wel weer meer het initiatief en probeerde de 5-3 te maken. In de slotminuut was het Yordi Grovenstein die de verlossende maakte en NSC in veilige haven bracht.