Elena Renes goed voor judogoud

Foto:

IJSSELSTEIN –

De ochtend

´s Morgens liet Jerrel Haak als eerste op de mat zien, dat hij een ruime ervaring heeft met judoën. De eerste 3 wedstrijden kon hij zijn tegenstander snel op de grond krijgen. Hij won ze alle drie met een Ippon (vol punt). In de finale ging het moeizaam en viel het helaas de verkeerde kant op. Er kwam een knie hard tegen zijn hoofd. Daarna lukte het hem niet om de wedstrijd naar zich toe te trekken en verloor. Het resultaat was een welverdiende tweede plaats.

Over Elena Renes is weinig anders dan lof over te zeggen, zij versloeg alle tegenstanders en werd kampioen.

Voor Jayden van Drie zijn deze grote toernooien nog nieuw maar hij laat zich er niet door tegen houden om toch volle bak er tegen aan te gaan. Hij heeft dan ook een paar mooie wedstrijden laten zien op dit toernooi. Alleen waren ze nog niet goed genoeg voor een podiumplaats.

In de laatste ronden van de ochtend mocht Justin van Bronswijk laten zien wat hij kan. Ook voor hem is het een nieuwe ervaring om op een groot toernooi mee te doen. Hij wist één partij te winnen, maar haalde het podium niet.

De middag

In de middag waren Tom Alfrink, Sam Roorda en Jeany Doornekampaan de beurt. Aan de inzet van deze kanjers heeft het niet gelegen.

Sam Roorda had een paar grote jongens tegen over zich staan maar wist zich kranig te weren. Hij heeft twee partijen weten te winnen maar de laatste wedstrijd tegen de latere winnaar heeft hij verloren en werd 3e van zijn poule.

Jeany Doornekamp moest flink aan de bak. Ze zat in een poule met 4 dames, die allemaal groter of ouder waren. In de eerste wedstrijd stond ze tegenover een zeer ervaren tegenstandster. Ze toonde veel vechtlust, maar verloor wel. In de laatste partij ging het om de 2e of 3e plaats. Uiteindelijk werd ze na een lange spannende partij 3e.

Tom Alfrink was de laatste op het toernooi en hij had 4 partijen op rol staan. Hij begon sterk, wist er drie te winnen en kwam zo in de kruisfinale te werken. Daar zat het niet mee, waardoor hij net buiten de prijzen viel .

Het resultaat van de dames en heren van JOEY’s judoschool:
Elena Renes 1ste
Jerrel Haak 2de
Jeany Doornekamp 3de

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen