Fysieke tegenstander duwt Flevo h1 kopje onder

De jongemannen van Flevo Nijkerk traden op zaterdagavond 24 november aan voor een partij tegen ZEW H1 in het Jaap van der Krolbad.

De Nijkerkers werden versterkt door aanstormende talenten Patrick Zwart en Piet Heimen Bokkers onder de nummers 12 en 13.

De wedstrijd opende goed voor Flevo: Thomas Tuenter wist binnen een halve minuut de 1-0 te maken. Het antwoord van de mannen uit Ermelo kwam binnen twintig seconden in de vorm van een hard schot in de verre hoek, 1-1. Gedurende het vervolg van het eerste kwart werden er veel acties gemaakt, alom doelpogingen getracht te verzilveren. Behalve enkele overtredingen werd er echter niets genoteerd op het wedstrijdformulier.

De afwezigheid van punten frustreerde de ploeg uit Ermelo merkbaar na de eerste rustperiode. Toen Ruben van der Bor ook nog de 2-1 binnen schoot sloegen de stoppen door. Overweldigd door plots fysiek spel van de Ermeloërs, lieten de Nijkerkers de controle uit hun handen glippen. De Nijkerkers schoten iedere aanval een bal op doel, maar de keeper van Ermelo wist hoog het water uit te springen door de badrand te gebruiken, waardoor schoten hun doel misten. Hoewel de regelementen creatief gebruik van de badrand verbieden, haalde de scheidsrechter slechts zijn schouders op. Ermelo scoorde één…twee…drie…vier…vijf keer in successie zonder enige inbreng van de mannen van Flevo. Ook periode drie was niet in het voordeel van de Nijkerkers: Nijkerk scoorde één doelpunt, waar Ermelo er twee noteerden.

De laatste periode ging daarmee in met een stand van 3-8. Beide ploegen waren afgepeigerd, maar lieten zich niet kennen. Ermelo wist in kwart vier geen enkele keer te scoren. In de sluitende minuten van de wedstrijd werd nummer 11 van de bezoekende partij weggestuurd wegens successief misdragen. De bal circuleerde in deze overtalsituatie lang en vlug rond van Van der Bor, naar Wiersma, terug naar Bor, door naar Zwart, en vervolgens terug naar Wiersma. De verdediging wist zich geen raad. Een blinde pass landde recht op de hand van Nick Blom. Hij slingerde de bal linea recta richting de rechterkruising. Daarmee kwam de Eindstand op 4-8.

Volgende week speelt Flevo uit bij de rivalen Triton uit Putten. Als de Nijkerkers de drive uit de laatste periode van deze wedstrijd mee weten te nemen, wacht de Puttenaren nog een zware dobber.