Goud, Zilver en Brons voor NGV Excelsior

Foto:

BEEKBERGEN – Afgelopen weekend turnden er acht turnsters van NGV Excelsior tijdens de tweede plaatsingswedstrijd van de 4e divisie. E

Er werd goud, zilver en  brons mee terug naar huis genomen.

In de ochtend was het de beurt aan Stephanie Schipper, Benthe de Jong in jeugd 1 en Lisa Reijersen in de jeugd 2. Keurige oefeningen werden er geturnd, met keurige resultaten.. De Jong werd 8e. Schipper miste net het brons en werd 4e. Reijersen turnde een erg goede wedstrijd en liet een erg stabiele balk oefening zien. Er waren wat doelen afgesproken voor deze wedstrijd en deze heeft ze allemaal behaald. Dat resulteerde in een beloning van een bronzen medaille.

Bij de junioren turnden Lieke van de Berg en Nathalie Theebe. Van de Berg was de hele week ziek geweest. Ze deed toch mee, liet goede oefeningen zien en behaalde zo waar een 4e plek op vloer. Van de Berg eindigde als 11e. Theebe turnde een super wedstrijd met een 2e plek op de toestellen brug, balk en vloer. Zo werd zij in het eindklassement 1e en kreeg ze de gouden medaille omgehangen.

Als laatste waren de senior turnsters aan de beurt. Manon Jongen, Marije van Bloemendaal en Sanne van Dusschoten hadden hard gewerkt voor deze wedstrijd. Ook zij turnden een goede wedstrijd, Jongen moest twee keer de balk verlaten. Zij kelderde daardoor  in het klassement, maar turnde vervolgens  een fantastische brug oefening. Daarvoor werd ze met een 8.900 beloond in verband met haar netheid. Jongen werd 8e. Van Bloemendaal turnde erg goed. Door een zeer stabiele balk oefening werd ze 2e op dit toestel, In de eindklassering eindigde ze op de 9e plek.
Van Dusschoten turnde een keurige wedstrijd. Sprong was iets minder, maar door een fenomenale balkoefening met een moeilijkheid van 3.6 punten en een totaal 11.300 punten werd zij 1e op balk. Ze turnde zich naar een 2e plek in het eindklassement,  goed voor zilveren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen