Daisy van de Veen regiokampioene turnen

EDE/HENGELO In Ede turnde Excelsiorturnster Daisy van de Veen zichnaar de hoogste plek op het ereschavot. In Hengelo ging het wat minder goed

Dat Daisy van de Veen afgelopen zaterdag een topdag had bleek wel tijdens de regiofinale turnen. De Excelsiorturnster mocht zich na de winst van het goud Regiokampioene turnen van het seizoen 2018-2019 noemen.

Elf andere turnsters van Excelsior plaatsten zich voor deze finale.

Misha van Engelenburg kwam uit bij de instap D2 en wist deze deze dag een keurige wedstrijd te turnen en werd tiende in het klassement. Yade Lans turnden in de Pupil 2 D2, ook zij liet goede oefeningen zien en behaalde zelfs de eerste score op de balk, zij werd elfde in het klassement.
Lieke Dijksterhuis en Fay van Essen kwamen beide uit bij de Pupil 1 D2. Beide dames hadden helaas vallen van balk maar knokte zich op de andere toestellen terug in de top tien wat resulteerde in een zesde plaat voor Dijksterhuis en een achtste plek voor van Essen.

Kampioen

Daisy van de Veen en Femke Veer turnde in de Jeugd 2. Van de Veen turnde zich op brug en vloer naar een eerste plaats. Op balk en sprong werd zij tweede. Op dat moment kon haar het goud niet meer ontgaan en werd zij de kampioen van jeugd 2.
Veer turnde ook een uitstekende wedstrijd maar moest op balk twee vallen incasseren. Wel werd zij eerste op sprong en in het klassement behaalde zij een vijfde plaats.

Marit van Arkel en Nikki de Graaf turnden bij de senioren hun laatste wedstrijd bij Excelsior. Van Arkel turnde goed en met een derde plek op sprong werd zij tiende in het klassement. De Graaf liet keurige oefeningen zien met uitzondering van een lelijke val van de balk. Dat kwam door de zenuwen. Zo ging een podiumplek aan haar neus voorbij ging, want vijfde in het eindklassement.
Katie van de Veen, Britt Reitsma en Nora van de Bunt kwamen uit bij de junioren. Van de Bunt was doorgestroomd als reserveturnster en turnde erg goed. Zij behaalde een twaalfde plaats. Van de Veen had niet haar dag en werd dertiende. Reitsma turnde erg sterk maar viel twee keer van de  balk. Daardoor kelderde ze in het klassement.

Districtsfinale

Lisa Reijersen en Nathalie Theebe turnden in Hengelo de districtsfinale van de vierde Divisie.
Reijersen turnden een erg sterke en stabiele wedstrijd, helaas een eis niet gekregen, waardoor zij als tiende eindigden in dit zeer sterke deelnemersveld.
Theebe komt uit bij de Junioren en liet een goede wedstrijd zien.Ook voor haar was de balk niet haar beste vriend. Zij moest het toestel twee keer verlaten, waardoor ook zij ver weg zakte in het klassement: drieëntwintigste.