Tim en Sil met 21 andere G-voetballers het veld op met de OranjeLeeuwinnen

Foto:

Dinsdagavond mochten Tim van den Uithoorn (11) en Sil Hilhorst (10) allebei G-voetballers bij NSC samen met nog 21 andere jonge G-voetballers aan de hand van de OranjeLeeuwinnen mee het veld op om samen de EK-kwalificatiewedstrijd Nederland – Slovenië te openen.

De kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking zongen met de Leeuwinnen het Wilhelmus in een bomvol GelreDome in Arnhem.

Tim liep met de wedstrijdbal en de scheidsrechter, Sil aan de hand van een Sloveense speelster. Spannend, maar een ervaring om nooit te vergeten. Hart van Nederland volgde Sil. De reportage is hier te zien.

NSC trots op Oranjevriendjes

NSC is ontzettend trots dat hun spelers deel uitmaakten van de officiële players-escort waren bij de OranjeLeeuwinnen. De hele club heeft met trots naar hen gekeken toen ze het veld op kwamen.

Tim kan door zijn ADHD en autisme niet in een regulier voetbalteam meedraaien, maar heeft sinds kort het geluk dat hij kan voetballen in een G-team. Hij houdt van voetbal en het maakt hem heel gelukkig.

Sil heeft het Syndroom van Down en weet zeker dat hij ooit Messi zal ontmoeten. Nu heeft hij het geluk dat hij kan voetballen in een G-team. Hij houdt van voetbal en het maakt hem heel gelukkig.

NSC is één van de 300 voetbalclubs in Nederland, die G-voetbal aanbiedt.

Meer aandacht voor G-voetbal

In Nederland zijn zo’n 5.000 voetballers met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking actief bij ongeveer 300 voetbalclubs. Fonds Gehandicaptensport, ING en de KNVB helpen voetbalclubs in Nederland met het starten én stimuleren van G-voetbal.

Om aandacht te vragen voor G-voetbal liepen dinsdagavond 23 ING Oranjevriendjes aan de hand van de speelsters het veld op om samen met de OranjeLeeuwinnen de wedstrijd te openen. Dit leverde een unieke ervaring op voor de kinderen.

Daarnaast hebben de afgelopen weken ook ruim 30 amateurclubs gehoor gegeven aan de oproep om bij de wedstrijd van hun eerste elftal de spelers samen met lokale G-voetballers het veld te laten betreden. NSC Nijkerk heeft ook gehoor gegeven aan deze oproep. Met deze activiteiten zetten de drie partijen zich in om in elke Nederlandse gemeente voetbalaanbod te realiseren voor voetballers met een beperking.

In elke gemeente plek voor G-voetballers

Het Fonds Gehandicaptensport, ING en de KNVB hebben een gezamenlijke ambitie: In elke Nederlandse gemeente minimaal één club met G-voetbal. Het opleiden van trainers en het verstrekken van subsidies, helpt de clubs om te starten met G-voetbal of om het verder te professionaliseren. Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport; “Inmiddels hebben we samen met ING en de KNVB 65 clubs geholpen om een team op te richten voor G-voetballers. Zo wordt er aangepast vervoer mogelijk gemaakt, krijgen G-teams trainingsmateriaal, worden er bij clubs kennismakingsevenementen G-voetbal georganiseerd en neemt het kader van verenigingen deel aan de cursus G-voetbaltrainer van de KNVB. Het is geweldig dat ING en de KNVB zich samen met ons inzetten om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient”.

Ga naar ing.nl/voetbal en knvb.nl/gvoetbal voor meer G-voetbal verhalen en het aanbod van clubs met G-voetbal bij hier in de buurt.

Nederland won de wedstrijd met 4 – 1.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen