Behalve rennen ook wandelen op de Halve (video en foto’s)

Dit jaar kon er eindelijk weer een ‘ouderwetse’ editie van de Bouw Logistics Halve van Nijkerk worden georganiseerd.

In de aanloop was het nog even spannend vanwege onverwachte wegopbrekingen, maar die waren op tijdweggewerkt. En de weergoden waren de organisatie en ruim 900 deelnemers goedgezind. Ely Hackmann  maakte deze impressie

Dit jaar was er een nieuw onderdeel toegevoegd aan het programma, namelijk de 10 kilometer wandelen. “Om het evenement voor nog meer mensen toegankelijker te maken, bewegen is immers van levensbelang en hardlopen is niet voor iedereen weggelegd.”

“Net als vele andere organisatoren van (sport)evenementen merken we dat we te maken hebben met een terugloop van deelnemers. Wat de precieze oorzaak is weten we niet, maar zeker is dat er voor veel mensen grote veranderingen gaande zijn en dat men wat terughoudender is geworden. Dat hadden we wel enigszins voorzien. Belangrijkste was om het evenement weer neer te kunnen zetten zodat we van daaruit alles weer opnieuw kunnen op bouwen. Bijna alle sponsoren zijn ons trouw gebleven, hun support in heel veel opzichten was belangrijker dan ooit!” Aldus Eddie Wassink namens de organisatie. “En ook de inzet van een grote groep vrijwilligers moeten we niet vergeten!”

De beoogde datum van de Halve van Nijkerk voor 2023 is zaterdag 15 april. Maar het ligt in de planning om in het najaar van 2022 nog een leuke variant te organiseren. “Wat dat precies is en wanneer dat plaatsvindt kunnen we nu nog niet vertellen. Zodra we concreter kunnen zijn, komen we er zeker mee naar buiten!

Meer foto’s van Harry van ’t Veld in de fotoserie

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen