WK St.Ayles roeien update woensdagavond

KORTGENE – Deze week wordt de WK St.Ayles skiff geroeid.

1300 deelnemers van over de hele wereld roeien mee. Waaronder 40 Zuidwallers uit Nijkerk.

Dinsdag

De tweede race dag start zonovergoten. Op deze dag worden de zwaarste heats gevaren met de meeste deelnemers; de heren50+ en de dames50+. De herenteams van de noordwal en van de zuidwal kwamen telkens een plek tekort om naar de finale te mogen gaan; vierde en vijfde plek. Het scheelde echt maar een aantal seconden.

Maar het dames50+ team roeide zo snel dat zij wél aan de finalerace mee mochten doen. En dat deden ze zéér verdienstelijk , de negende plek.

Als je dan meeneemt dat er ongeveer 250 dames 50+, en evenveel heren50 plussers ingeschreven hadden dan is het snel te zien dat dit een topprestatie was!
Op maandag had het herenteam280+ al de finale mogen varen. Ook het mixed280+ viel op dinsdag deze eer te beurt. Zij eindigden op de tiende plaats. De Schotten bleken te sterk, en wonnen de race.
De aanwezige Nijkerkers en Zuidwallers moedigden flink aan vanaf de tribune, en kwamen schor van het aanmoedigen weer van het water. Voor de roeiers geeft het enorme kick als je uitgeput finisht en dan zo wordt aangemoedigd. Dan pers je nét dat laatste beetje energie er ook nog uit.
Een prachtige racedag met mooi weer, mooie supporters en raceresultaten.

Het dames50+ team bestaat uit: Atty Buitenwerf (stuur) en Hildegard Steenbrink, Annemarie Dijkstra, Noortje Hoeksma en Monique de Roder als roeisters

Het mixed280+ team bestaat uit: Gerard van Duuren (stuur) en Ine Komen Jaap Ruiter, Rein Koudijs en Harma Klein

Woensdag

Weer een prachtige dag. ’s Ochtends start de dag altijd met een briefing voor de stuurmannen in de tent om acht uur. Zo ook vandaag. Diverse noordwal- en zuidwalteams kwamen door de dag heen in actie.
één heat was wel heel erg bijzonder. Tijdens deze heat deden twee mixed60+ teams mee. Zowel het Noordwal als het Zuidwal team roeiden in dezelfde heat tegen elkaar. De Zuidwal boot won. Dit team deed het zo goed dat ze mee mochten doen aan de finale.

Die finale race kwam, en de Zuidwal helden roeiden naar een vijfde plek! Ze moesten helaas de teams uit Woudrichem, Ierland, en twee teams uit Schotland voor laten gaan. Maar, wat een prestatie van deze mannen! De vijfde plek op de wereldranglijst!
Dit team bestaat uit: Rein Koudijs (stuur) en Ben Eeltink, Martin Werkhoven, Henk van den Boom, Luc van der Vliet als roeiers.