Telstar 1 benut te weinig kansen in Lelystad

LELYSTAD – Na de gewonnen wedstrijd tegen Sparta Nijkerk werd met goede moed afgereisd naar Lelystad.

Daar mocht Telstar 1 zich op gaan maken voor de ontmoeting met Exakwa. Een oude bekende van vorig jaar, toen werd er één keer van verloren en één keer van gewonnen. Maar een nieuw seizoen, dus nieuwe kansen!

De start van Telstar was niet sterk; het ontbrak aan concentratie en focus aan het begin van de eerste helft. Exakwa kwam wel goed uit de startblokken en zat na nog geen 5 minuten al op rozen met een 5-1 voorsprong. De ploeg van Maarten de Jong zocht naar antwoorden en knokte zich moeizaam terug in de eerste helft. Met een 10-8 tussenstand was het tijd voor de theepauze.

Na rust bleek het voor Telstar erg moeilijk om tot scoren te komen, de kansen werden wel gecreëerd, maar treffers bleven zeldzaam. Een stroeve tweede helft dus, die na nog enkele tactische wissels werd afgefloten bij een stand van 20-12.

Tegen Sparta heeft Telstar laten zien dat het een goede pot kan spelen, samen met de geleerde les uit Lelystad, is dat een mooie basis om tegen Elburg weer iets moois te laten zien.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen?