Doelpuntenfestijn bij Veensche Boys tegen VVOP

De goals vielen zaterdag 30 september in het duel tussen Veensche Boys en VVOP als rijpe appelen.

De Blauwe Helden uit Nijkerkerveen wisten met maar liefst 7-0 te winnen van de mannen uit Voorthuizen, maar Veensche Boys had ook zomaar met dubbele cijfers kunnen winnen. Na krap een half uur was het al 5-0. Veensche Boys nestelt zich hiermee op een vierde plek in de Tweede Klasse B.

VVOP kwam aanvankelijk goed uit de startblokken. Een goal van de Voorthuizenaren werd afgekeurd wegens buitenspel. Maar daarna begonnen de voorwaartsen van Veensche Boys als een stormram op de deur van VVOP te beuken. Ze hadden immers nog wat goed te maken na het onterecht 2-2 gelijke spel tegen de Valleivogels. In de negende minuut opende Dave Knikker de score met een indraaiende bal bij de tweede paal. Deze prachtige goal werd gevolgd door een doelpunt van Tom van Donselaar in de veertiende minuut, die door de linies wist te dringen van VVOP. Nog geen zes minuten later was spits Corné Parol attent en scoorde de 3-0. Twee minuten later wist Levi Haringsma eveneens gebruik te maken van de grote ruimtes achterin bij de Voorthuizenaren en nog in de 28ste minuut maakte Parol zijn tweede en vijfde van de wedstrijd.

De storm raasde nog wel even door, maar dit leidde niet meer tot doelpunten.

Net toen VVOP na rust de rug wilde rechten, werd heel snel achter elkaar de 6-0 en 7-0 gemaakt via respectievelijk Steven van Zanten en Tom van Donselaar. In de galavoorstelling bleef Veensche Boys vervolgens de wedstrijd controleren maar de vele kansen werden niet meer verzilverd.