Sparta Nijkerk VR1 verliest door hattrick van Spiritspits

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL – Na de goede competitiestart van afgelopen week, zijn de vrouwen van Sparta Nijkerk zaterdag tegen een nederlaag 3-1 opgelopen tegen promovendus Spirit VR1.

Door verschillende omstandigheden was het voor trainer Andrea Nagel flink puzzelen om de basiself vast te stellen. Met een hele jeugdige voorhoede gingen de Spartanen nog goed van start. Het eerste speldenprikje kwam echter van Spirit, dat in de 5e minuut eigenlijk uit het niets de lat raakt. Een aantal minuten later deed Elvira Dokter vanuit een vrije trap hetzelfde aan de andere kant. De wedstrijd was redelijk in evenwicht. Spirit raakte nog een keer de lat en een schot van Willemijn van Heerdt ging net naast. Sparta Nijkerk moest al voor rust een noodgedwongen wissel doorvoeren. Op slag van rust raakte ook keepster Heidi Beerthuijzen geblesseerd, waardoor ze zich moest laten vervangen.

Vroeg in de 2e helft kwam Spirit op voorsprong, door Spartaans balverlies op het middenveld. De meer dan uitstekende spits van Spirit wist daar wel raad mee. Na deze treffer en het inbrengen van drie verse krachten, greep Sparta Nijkerk steeds meer het initiatief. De 1-1 in de 67e minuut was daarvan het verdiende gevolg nadat Elouise van Ginkel Jolien van Looijengoed vrij voor de keepster wist te spelen. Van Looijengoed schoot de bal beheerst binnen.

De Spartanen gingen op jacht naar meer, maar moesten in de slotfase toch hun meerdere erkennen in Spirit. Opnieuw een eigen fout (een vrije trap in de voeten van de tegenstander) leidde de 2-1 in van wie anders dan de Spirit spits. Een minuut later maakte ze haar hattrick compleet en de scheidsechter floot, zonder nog tijd bij te trekken, meteen voor het einde van de wedstrijd.