Marieke van Soest op weg naar Paralympics

Foto:

Marieke van Soest is weer terug in de race voor de Paralympische Spelen van Parijs.

Vorig jaar is Marieke ernstig geblesseerd geraakt waardoor ze niet kon meedoen aan de Wereld- en Europese kampioenschappen para-cycling. Ze is in die periode geopereerd en heeft daarna moeten revalideren. Doordat ze haar wereldtitel niet kon verdedigen, werd ook de kans op een aanwijsplek voor de Paralympische Spelen klein.

Ze is goed hersteld en de Worldcup in Oostende was dan ook een serieuze graadmeter of ze weer terug was op haar oude niveau. De tegenstanders hebben natuurlijk ook niet stilgezeten. In Oostende was de hele wereldtop aanwezig als voorbereiding op de spelen (48 landen met 470 deelnemers).

Donderdag 2 mei heeft ze de tijdrit gereden in haar klasse tri-bike T1. Dat gebeurde onder zeer slechte omstandigheden: regen, kou en een sterke tegenwind. Toch wist ze de race te winnen met 2 minuten en 24 seconden voorsprong op nummer 2, de huidige regerend wereldkampioen. Nog belangrijker is dat met een omrekenfactor ze ook de renners van de klasse T2 wist te verslaan want op de Spelen strijden ze in 1 groep.

3 mei een dag om te herstellen en de verzuring/spierpijn kwijt te raken.

Op 4 mei moest de wegwedstrijd gereden worden. Nu was het mooi weer met minder wind. Na een tactisch goed gereden race kwam Marieke in haar klasse als eerste over de streep met een voorsprong van 4 min 1 sec. Bij de klasse T2 was ze vijfde, maar op het parcours van de spelen zijn meer hoogte verschillen en daar liggen voor Marieke kansen omdat ze redelijk goed kan klimmen.

Door deze resultaten zijn haar kansen voor een aanwijsplek voor de spelen erg gestegen.

De volgende uitdaging is op 16 en 18 mei bij de Worldcupwedstrijd in Maniago in Italië.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen