Aanvallend onmachtig Telstar 1 verliest van De Meeuwen

27 mei , 23:06 Sport
2024 05 27 telstar
PUTTEN - In deze returnwedstrijd is Telstar/Schoonderbeek 1 tegen de tweede nederlaag van het veldseizoen opgelopen.
In een wedstrijd met veel belangen wist Telstar aanvallend geen vuist te maken en moest het toezien hoe De Meeuwen er met de punten vandoor ging.
Na een nipt verlies (15-16) twee weken geleden waren de belangen van de wedstrijd duidelijk. Winst betekende nog serieus meedoen om het kampioenschap, verlies daarentegen betekende weg eventuele titelkansen en nog hard strijden om niet bij de onderste twee te eindigen. Met deze zaken in het achterhoofd werd er twee weken lang toegewerkt naar de wedstrijd op 25 mei.
Van deze voorbereiding was niets terug te zien in het begin van de wedstrijd.
Aanvallend lukte het, ondanks een aantal goede kansen, niet om doelpunten te maken. Verdedigend werd er te veel ruimte gegeven aan een aantal spelers van De Meeuwen die daar gretig gebruik van maakte. Na een klein kwartier spelen stond er dan ook een 7-1 stand op het scorebord.
Met een time-out trachtte coach De Jong zijn ploeg weer op de rails te krijgen en dat lukte enigszins. Verdedigend werden de teugels aangehaald en aanvallend begonnen er wat doelpunten te vallen. Resulterend in een ruststand van 9-6.
Duidelijk was dat dit nog lang niet genoeg was en er een schepje bovenop zou moeten om überhaupt nog kans te maken op een overwinning of gelijkspel.
De tweede helft werd echter niet veel beter gestart en al snel keek Telstar weer tegen een achterstand van vijf doelpunten aan: 12-7.
Vooral aanvallend bleef het duidelijk dat Telstar niet het gewenst spel kon brengen wat resulteerde in veel nul- of éénschotsaanvallen. De missende herhaling bij Telstar gaf Meeuwen de kans om de wedstrijd uit te spelen. Na nog een aantal om-en-om scores werd de wedstrijd afgefloten bij een 17-12 stand.
Duidelijk is dat de ploeg uit Hoevelaken de komende weken aan de bak zal moeten om lijfsbehoud te verzekeren in de Overgangsklasse. Ook een aantal nummers 3 degraderen namelijk uit de competitie. Telstar zal er alles aan gaan doen om dat te voorkomen, startende met een thuiswedstrijd tegen Swift (A) op 1 juni om 15.30u op het eigen veld.
bijdrage van Joost Geluk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina.
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads , of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief .
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]