Kampioenen ponyspringen onder Nijkerkse jeugd

Yara Dekker
Yara Dekker
Foto:

Jeugdige springruiters uit Nijkerk eo reden mooie klasseringen bij elkaar op de 3e selectie springen van de Kring West Veluwe.

Yara Dekker (foto) en Iris Worst, beide van ponyclub de Waaghalsjes, werden kringkampioen in de 80 DE en 110 DE. Sir Duke en Okidoki sprongen over 3 selectiewedstrijden het best in hun klasse. Daarmee kwalificeerden zij zich voor de Gelderse Kampioenschappen volgende maand in Wezep.

Andere afgevaardigden zijn Marlou van Duinkerken en Meike van de Kamp (PC de Toekomst) in de 80 DE. Dorine van Dasselaar (PC de Toekomst) in de 90 DE en Robine Smink in de 100 DE

Komende weken staan de laatste selectiewedstrijden voor het Kringkampioenschap dressuur op het programma. Bij de pony’s strijden Willemijn Sevinga, Mijke Helmons en Robine Smink nog om de titel in verschillende rubrieken. Iris Worst en Maud van der Heijden hebben de overstap naar een paard gemaakt en hopen op een afvaardiging naar de Gelderse Kampioenschappen in Lathum. Nijkerkse Bodien Schothorst start met haar paard in de provincie Utrecht waar ze geen kringkampioenschap verrijden maar alleen een regiokampioenschap, hiervoor staat zij reserve.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen