Telstar geeft niet thuis

HOEVELAKEN – Telstar heeft kansloos verloren van Dindoa. In eigen huis miste de ploeg scherpte en beleving. De doelpunten aan Telstarzijde waren net niet op één hand te tellen; Dindoa won dikverdiend met 6-12. De wedstrijd werd voorafgegaan door een indrukwekkende minuut stilte. Deze week werd Telstar opgeschrikt door het plotselinge overlijden van Teunis Rozendaal. Rozendaal, een clubman in hart en nieren en zeer gewaardeerd Telstar-lid, overleed 8 februari jl. op 61-jarige leeftijd.

Telstar had grote moeite in zijn spel te komen. De schoten waren ronduit slecht en in de duels leverde Telstar nauwelijks strijd. Verdedigend stond het daarentegen wel sterk, maar met alleen een goede verdediging kan je een wedstrijd nog steeds niet winnen. Na een droevige 3-3 ruststand kon Telstar zich ook in de tweede helft niet herpakken, daar waar de tegenpartij in rap tempo een gat van vier punten sloeg. Coach Steven Brink benutte al zijn wisselmogelijkheden, maar zag weinig effect; Telstar was vandaag met geen mogelijkheid vooruit te branden. Bij 6-12 floot de uitstekende scheidsrechter af. Een wedstrijd waar voor Telstar geen uitgebreide analyses van gemaakt hoeven te worden, maar beter zo snel mogelijk vergeten wordt.

Woudenberg heeft zijn rode lantaarn aan TOP Vroomshoop overgedragen. Telstar gaat volgende week bij deze kersverse hekkensluiter op bezoek en heeft zich bij winst definitief gehandhaafd.

Verslaggever: Wilbert van Dijk