NIJKERK – Het schokeffect, als daar al sprake van was, bij Sparta Nijkerk na het ontslag van trainer Raymond Schuurman was zaterdag weer uitgewerkt. Op de Westmaat verloren de Nijkerkers met 5-3 van koploper Spakenburg.

Al na 37 seconden stond de openingstreffer van Thijs Houwing op het scorebord. Sparta had moeite de bal vast te houden en wist weinig te creëren. Salim Amerzgiou schoot in de 22e minuut een hoekschop rechtstreeks binnen. Tien minuten later schoot Harry Zwarthoed raak, ruststand: 3-0. Ondanks de drie Sparta-treffers (Van de Wilt, Vlugt en Buijtenhuis) was de thuisploeg ook na rust de betere ploeg: Ruben Wilson en Ivo Rottiné scoorden.

Op twitter werd de uitspraak van omroepN-verslaggever Mark Kloostra aangehaald: “Douchen wordt het hoogtepunt van de middag voor Sparta Nijkerk”
bron: OmroepN