Sc Hoevelaken speelt gelijk in Ermelo

Na de verdiende overwinning tegen Elspeet speelde Hoevelaken zaterdag gelijk tegen EFC ’58. Na een 0-0 stand bij rust scoorde EFC ’58 in een open en spannende tweede helft 1-0, waarna topscorer Jelle Groosjohan het verdiende punt voor Hoevelaken veilig stelde. Hiermee is Hoevelaken één plek gestegen naar de zevende plaats en heeft nu vijf punten achterstand op de verrassende koploper Otterlo.

Hoevelaken startte met een wijziging t.o.v. de wedstrijd tegen Elspeet. Aanvoerder Bas Buitink voerde zijn troepen weer als vanouds aan. Teruggekeerd na zijn enkelblessure verdrong hij Bas v.d. Velde uit de basis.Scheidsrechter van dienst Huisman floot een prima wedstrijd en stelde direct zijn grenzen. Trainer Eddy Kraay van EFC ’58 mocht tijdens de eerste helft achter het hek plaats nemen na commentaar op de leiding. Blijkbaar was er tijdens de rust een goed gesprek tussen beide heren, zodat de trainer weer op de bank mocht coachen tijdens de tweede helft.
De eerste helft eindigde weliswaar met een 0-0 stand, maar het had ook zomaar 2-2 kunnen zijn. Beide ploegen speelden aanvallend en Hoevelaken had de beste kansen net voor de rust. Na een prima opgezette aanval van de broers Mark en Bas Buitink schoot Jelle Groosjohan op de lat en ranselde de doelman van EFC ’58 de bal na de rebound van Ruud Kassenaar uit de goal. Diezelfde goalie redde schitterend op een kopbal van Ruud Kassenaar een minuut later. Echter, ook EFC ’58 had een paar prima kansen voor de rust.

Een kwartier in de open en zeer spannende tweede helft maakte rechtsachter Henk van de Hengel een met geel bestrafte overtreding. Uit de daarop volgende directe vrije schop schoot Robert van de Wal voor EFC ’58 op schitterende wijze de 1-0 binnen. In de tien minuten hierna had Hoevelaken zomaar een nog grotere achterstand kunnen oplopen. Trainer Jan van Ginkel greep in met een wissel: Henk van de Hengel ruimde het veld voor Bas van de Velde en Mark Buitink schoof terug naar de rechtsachter positie. Hierdoor kwam er meer dreiging over rechts. In de 67e minuut veroverde Mark Buitink de bal, penetreerde prima over de vleugel en gaf een voorzet op topscorer Jelle Groosjohan. Deze maakte zich fraai vrij in het strafschopgebied en scoorde de gelijkmaker.
In het laatste kwart van de wedstrijd kon het beide kanten op. Beide ploegen speelden vol voor de overwinning, met kansen voor beide teams. Met name Bas Buitink voor Hoevelaken en Segun Obaigbe voor EFC ’58 waren dichtbij de winnende treffer.Het bleef echter bij een terecht gelijkspel voor beide ploegen, waarbij Martijn Storms twee minuten voor tijd nog zijn debuut maakte voor het eerste van sc Hoevelaken.

Opstelling: Mick Bos, Henk van de Hengel (64. Bas van der Velde), Ferry Riksen, Peter van der Weerd, Michel van de Bunt, Mark Buitink, Raymond Buis, Bas Buitink (88. Martijn Storms), Jelle Groosjohan, John Kok, Ruud Kassenaar

Scoreverloop: 60. Robert van der Wal 1-0, 67. Jelle Groosjohan 1-1

“De Haen” Man van de wedstrijd aan de zijde van Hoevelaken: Michel van de Bunt

Volgende week de wedstrijd tegen V.V.O.P. van trainer Willem van ’t Land. Een afspraak om naar uit te zien.

verslaggever: Robert Kreuning

Hoevelaken startte met een wijziging t.o.v. de wedstrijd tegen Elspeet. Aanvoerder Bas Buitink voerde zijn troepen weer als vanouds aan. Teruggekeerd na zijn enkelblessure verdrong hij Bas v.d. Velde uit de basis.
Scheidsrechter van dienst Huisman floot een prima wedstrijd en stelde direct zijn grenzen. Trainer Eddy Kraay van EFC ’58 mocht tijdens de eerste helft achter het hek plaats nemen na commentaar op de leiding. Blijkbaar was er tijdens de rust een goed gesprek tussen beide heren, zodat de trainer weer op de bank mocht coachen tijdens de tweede helft.

In het laatste kwart van de wedstrijd kon het beide kanten op. Beide ploegen speelden vol voor de overwinning, met kansen voor beide teams. Met name Bas Buitink voor Hoevelaken en Segun Obaigbe voor EFC ’58 waren dichtbij de winnende treffer.
Het bleef echter bij een terecht gelijkspel voor beide ploegen, waarbij Martijn Storms twee minuten voor tijd nog zijn debuut maakte voor het eerste van sc Hoevelaken.