JAWS Amsterdam maatje te groot voor Flevo heren

AMSTERDAM – JAWS is een studenten waterpolovereniging, die nog niet zo heel lang bestaat.

Flevo had nog niet eerder tegen JAWS gespeeld. Het team van JAWS is dit seizoen gepromoveerd naar de 3e klasse. Wel wist men van de ranglijst dat de studenten ook in deze klasse goed meedraaien in de top. Leuk detail is dat Milan van den Houten, vorig jaar nog speler van Flevo Heren 1 dit seizoen speelt bij tegenstander JAWS.

In het begin van de wedstrijd kwam Flevo op voorsprong door een midvoor doelpunt van Ad van Twillert. Daarna kregen de Nijkerkers twee keer een overtal situatie maar wisten deze niet te benutten. JAWS kon daarna wel twee keer profiteren van een overtal situatie. Flevo had veel moeite met het snelle spel van JAWS. Met nog een minuut op de klok liep de thuisploeg dan ook verder uit. Aan het einde van deze periode moest Ivar Loos na een zware overtreding voor 20 seconden naar de kant. Ook hieruit wist de thuisploeg weer te scoren. Stand 4-1.

In de 2e periode ging de wedstrijd meer gelijk op. De thuisploeg wist halverwege deze periode verder uit te lopen. Flevo deed wat terug door een mooi schot van Mitchell Fennema. De topscoorder van JAWS Lucas Twisk kon binnen korte tijd twee keer scoren. Flevo kwam iets dichterbij door een doelpunt van Ivar Loos, Stand 7-3.

Keeper Roel Gijtenbeek veroorzaakte een strafworp in de derde periode. Deze werd benut door de thuisploeg. Flevo kreeg opnieuw een man-meer situatie en wist deze nu wel te benutten. Robert Koelewijn kon deze intikken. JAWS liep opnieuw uit door een velddoelpunt en een het benutten van een man-meer situatie. Aan het einde van deze periode kreeg Flevo een strafworp. Deze werd prima benut door Mitchell Fennema. Door onoplettendheid in de Nijkerkse defensie kon JAWS vrij eenvoudig nogmaals scoren, Stand 11-5.

In de laatste periode misten beide teams een overtal situatie. Opnieuw was het de topscoorder van JAWS die met een hard schot de voorsprong kon vergroten. De Nijkerkers wisten vervolgens ook weer te scoren, door Jelle Wiersma. Oud Flevo speler Milan van den Houten veroorzaakte een zware overtreding en werd met een tijdstraf naar de kant gestuurd. Flevo wilde deze situatie goed opzetten en vroegen een time-out aan. Ondanks de time-out werd de bal onzuiver rondgespeeld en een gehaast schot werd eenvoudig gestopt door de Amsterdamse keeper. Met nog anderhalve minuut op de klop kon Wouter Haandrikman zijn eerste doelpunt van de wedstrijd maken. Hij scoorde met een hard afstandsschot. Opnieuw was het de topscoorder van JAWS die scoorde voor de thuisploeg. Deze speler was deze wedstrijd niet te stoppen door de Nijkerkse verdediging. Wouter Haandrikman wist opnieuw met een afstandsschot te scoren voor Flevo. Met nog een halve minuut te spelen beging Ivar Loos een zware overtreding welke hem een tijdstraf opleverde. Nu vroeg ook JAWS een time-out aan. Het schot dat volgde wist de Nijkerkse keeper Roel Gijtenbeek net over te tikken. Eindstand 14-8.