Brons en drie finaleplaatsen voor Excelsiorturnsters

Foto:

BEEKBERGEN – Brons was er voor Nathalie Theebe jeugd 2 tijdens de 3e plaatsingswedstrijd van de 4e divisie turnen. Bovendien werden drie finaleplaatsen bemachtigd.

Zondag 19 maart deden van NGV Excelsior Nijkerk vijf turnsters mee aan de derde plaatsingswedstrijd van de 4e Divisie.

Lisa Reijersen turnt dit seizoen bij de Pupil 2 D1 categorie en turnde zich deze dag na een mooie zevende plaats. Zij liet een fenomenale overslag en streksalto voorover zien op sprong waar zij deze dag kampioen op werd. Boven verwachting plaatste Lisa zich voor de finale!

Lieke van den Berg turnde in de tweede ronde, en zij turnt in de categorie jeugd 1 D1. Kleine schoonheidsfoutjes werden gemaakt die door de jury streng bestraft werden. Lieke turnde zich desondanks naar een keurige achtste plaats.

Bij de jeugd 2 kwam Nathalie Theebe uit. Op sprong een derde plaats en op het toestel brug een tweede, helaas een val op balk, maar dat weer hield Nathalie er niet van om het brons te pakken deze wedstrijd en zich tevens te plaatsen voor de finale.

Sanne van Dusschoten en Eefje Bokkers turnde in de derde ronde van deze dag. Zij komen uit bij de senioren D. Sanne turnde een keurige balk oefening waar zij helaas een keer van af viel maar toch werd zij derde op dit toestel. In het klassement eindigde zij als zevende. Eefje behaalde zowel op sprong als op vloer een vierde plek en werd deze wedstrijd zesde, maar door de eerste en tweede wedstrijd het zilver gewonnen te hebben is ook zij geplaatst voor de finale.

bijdrage vanĀ Marieke DuitsĀ 

Reacties