Sparta Nijkerk VR1 sluit competitie af met gelijkspel

In de laatste wedstrijd van het seizoen hebben de vrouwen van Sparta Nijkerk, ondanks een behoorlijk veldoverwicht en veel kansen, genoegen moeten nemen met een 1-1 gelijkspel tegen Zwart Wit’63 VR1 uit Harderwijk.

Op een lastig te bespelen veld, maar met een lekker zonnetje erbij, begon Sparta Nijkerk voortvarend aan de wedstrijd. Het kreeg veel ruimte op de vleugels en van daaruit kreeg het de ene na de andere kans. Schoten in het zijnet, op de kruising, net voorlangs… de bal wilde er niet in.
Zwart Wit’63 kwam er maar heel af en toe uit, maar uitgerekend in zo’n uitval was het de nummer 10 die in de 42e minuut knap wegdraaide bij een Sparta Nijkerk verdedigster en scoorde. Totaal tegen de verhouding in werd de kleedkamer opgezocht met een 1-0 ruststand.

Na rust opnieuw een Sparta Nijkerk dat prima speelde, zeker in vergelijking met de laatste 2 wedstrijden. Kansen bleven ook nu niet uit. Een schot net over en net naast leverden nog niks op, maar in de 72e minuut was daar de dikverdiende 1-1 toen Christianne van Bloemendaal een aanval over 4 schijven via Marline Bassie, Lieke van de Grootevheen en Rolien Taankink fraai afrondde.
Sparta Nijkerk rook de winst en wilde er nog vol voor gaan, maar helaas werd het spel veelvuldig ontregeld door de vele blessurebehandelingen bij de Zwart Wit’63 speelsters.

In de laatste minuut was er nog een publiekswissel voor keepster Hanna Kuijvenhoven die na ruim 10 jaar Sparta Nijkerk gaat verlaten voor een studie in Groningen. Na de wedstrijd werd ook aanvoerdster Wendeline van der Molen in de bloemetjes gezet en bedankt voor haar inzet en de voorbeeldfunctie die ze vervulde binnen het team.

Sparta Nijkerk VR1 eindigde zo het seizoen met een 3e plek in de 4e klasse. Een knappe prestatie, gezien het feit dat het niet 2 wedstrijden achter elkaar in dezelfde samenstelling heeft kunnen spelen en te maken kreeg met buitenlandse tripjes en veel blessures.