Gelijkspel Flevo heren 1 in laatste minuut zeker gesteld

ÁMSTELVEEN – Eigenlijk liep Flevo Heren steeds een beetje achter de fetien aan, maar in de laatste minuten werd de stand toch nog gelijk getrokken

Dit seizoen worden de heren van Flevo getraind door Corne van der Tang, waar mogelijk neemt hij ook de coaching voor zijn rekening. Dat was zaterdag niet mogelijk. Hij werd als coach vervangen door oud gediende Henk Klok.

De eerste periode begon wat schommelend. De 1-0 achterstand werd na 15 seconden alweer goed gemaakt door aanvoerder Jelmer Kooij. Daarna waren er diverse goede acties, maar die niet afgerond. Uiteindelijk met nog 2 minuten op de klok werd het 2-1 voor de thuispartij. Wouter Haandrikman maakte dit ongedaan door de man meer er met vol overtuiging in te gooien en te scoren. Met nog 19 seconden te gaan. In de laatste 6 seconden werd een man meer gegeven, waar de 3-2 uit kwam met nog 3 seconden over.

In de tweede periode begonnen de heren al met 2 keer een man minder. In de tweede keer man minder wist de tegenstander een schot op doel te lossen waardoor de stand 4-2 werd. Een halve minuut later werkte Wouter Haandrikman zich naar voren om weer een puntje dichterbij te komen, 4-3. Met nog iets minder dan 5 minuten te gaan werd Wouter Haandrikman eruit gestuurd, waardoor de tegenstander een doelpoging kreeg: 5-3. Gelukkig hielden de mannen het hoofd koel en wist Wouter Haandrikman met nog een minuut te gaan er weer een in te gooien, hierdoor werd het 5-4.

De derde periode begon rustig. Pas na een minuut wist de tegenstander door de verdediging te breken, met een strak schot op doel werd het 6-4. Henk Klok vroeg een time-out aan om de mannen een pep-talk te geven. Helaas bleek dat niet genoeg zijn want de Futen wisten er nog een doelpunt uit te persen. De Nijkerkers stonden achter met 7-4. Maar de pep-talk had een verlaat effect, want Wouter Haandrikman wist er alweer een in te knallen, 7-5. Maar de Futen hadden de pit er nog vol inzitten, gingen met z’n allen succesvol de aanval:  8-5 bij het laatste fluitsignaal van de derde periode.

Flevo ging vol goede moed de laatste periode in, want zelfs met 3 punten achter is nog van alles mogelijk! En de mannen hadden ook een opdracht van Henk Klok gekregen, Henk Klok is pas tevreden met een 9-9 als eind-stand. Na bijna anderhalve minuut in de laatste periode gespeeld te hebben gooide Richard Deuzeman de 8-6 erin. De stemming kwam helemaal terug in de ploeg. 40 seconden later wist Robert Koelewijn de 8-7 erin te gooien. Toen alle heren aan het knallen waren kon Jelle Wiersma natuurlijk niet achterblijven. Hij scoorde de gelijkmaker en met 8-8 waren de heren helemaal terug in de wedstrijd.

Maar de Futen herpakte zich en kwamen weer met 9-8 op voorsprong. Met nog 2 minuten op de klok zette Robert Koelewijn nog alle zeilen bij en scoorde de 9-9. De thuisploeg wilde de wedstrijd winnen en scoorden in de laatste minuut 10-9. In de laatste seconden van de wedstrijd wist Wouter Haandrikman voor Flevo een punt veilig te stellen.

En zo eindigde de wedstrijd in een 10-10 gelijkspel. De volgende wedstrijd is thuis op 30 september tegen DAW Heren 1.