Hoevelaken koploper

11 okt 2014, 23:19 Sport
2021 01 06 online escape room nijkerk sportief en gezond 1
In een regenachtig IJsselstein pakte Hoevelaken vanmiddag de koppositie in de 3e klasse D van het district West 1. Het versloeg IJFC met 0-1, terwijl Valleivogels thuis onverwacht punten verspeelde tegen ‘t Vliegdorp uit Soesterberg.
Hoevelaken en Valleivogels hebben beiden 16 punten, maar ons team heeft een veel beter doelsaldo. Ik mocht het vorige week ook al berichten: de verdediging van onze hoofdmacht staat als een huis. Slechts twee doelpunten tegen en maar liefst vijf zogenaamde “clean sheets”. Ook vandaag hield doelman Sjoerd Kloppenburg zijn doel met enige spectaculaire reddingen schoon. Vooral zijn redding in de 18e minuut van het eerste bedrijf was een cruciale. Jim Humpreys, een prachtige aanvaller van IJFC, was John Kok op de rechter vleugel weer eens de baas en gaf een prima voorzet aan Matthijs van Geffen. Die schoot de bal, leek het, in het doel van Hoevelaken, maar met een katachtige redding wist de sluitpost van Hoevelaken dit te voorkomen. De wedstrijd kantelde hierna. Was IJFC in het eerste gedeelte van het eerste bedrijf de betere ploeg, erna kwam Hoevelaken beter in de wedstrijd en was het met schoten van aanvoerder Dennis de Haas en een levensgrote kans voor Jan Weyn, kort voor rust, al heel dicht bij de 0-1.
Trainer Jan van den Heuvel moest enigszins puzzelen om het gemis van de geblesseerde aanvoerder Peter van der Weerd op het middenveld (ontsteking scheenbeen) en spits Ramon Geijtenbeek (liesblessure) op te vangen. Pascal de Jong werd in het centrum naast Simon de Boer geposteerd, Ewoud van de Brug schoof een linie op naar het middenveld en Jan Weyn nam de spitspositie over. John Kok, zoals gezegd, had een zware middag met zijn tegenstander Jim Humphreys en Pascal de Jong, al wekenlang uitblinkend, werd gemist als linkervleugelverdediger. Nog voor de rust greep de trainer in. Barry de Winter zakte een linie terug en Dennis de Haas ging meer vooruitgeschoven spelen. Hoevelaken stond gelijk veel beter.
Met de rust 0-0 en een attractieve eerste helft. Ook de tweede helft begon met een paar mooie aanvallen. Barry de Winter en opnieuw Van Geffen vergaten te scoren, maar plaatsvervangend aanvoerder Dennis de Haas schoot in de 52e minuut de 0-1 prachtig in de touwen. Vanuit een vrije trap, rand zestienmetergebied, krulde hij de bal heerlijk over de goalie van IJFC. Vrije trappen zijn, naast de solide verdediging en de snelle omschakeling, een wapen van Hoevelaken. Zowel Dennis de Haas, als ook Michel van de Bunt en Simon de Boer zijn ervaren vrije trappen specialisten. Simon bewees dit bijna in de 55e minuut; net over. In het laatste kwartier probeerde IJFC nog van alles. Met name Ewoud van de Brug had zijn handen vol aan de nummer 10 van IJFC, Erwin van Solingen. Een mooie voetballer, maar Ewoud was vorige week niet voor niets “man of the match”en bleef overeind.
Scheidsrechter Jacobs, die volledig vertrouwde op zijn grensrechters en probeerde de wedstrijd niet stuk te fluiten, maar enkele zware overtredingen lankmoedig behandelde, liet zes minuten extra spelen. Het bleef 0-1. Een verdiende zege voor Hoevelaken op het nieuwe kunstgrasveld van IJFC. Hoe anders dan in 2013, toen de wedstrijd in februari niet doorging op het oude veld en wij in april met een 5-0 nederlaag afdropen. Volgende week geen verplichtingen voor Hoevelaken. Het is inhaalweekeinde. Op 25 oktober wacht Scherpenzeel thuis en op 1 november DSVU uit in de eerste periode. Gaat Hoevelaken op weg naar de periodetitel?