Rehobothschool wint Gert Krijkamp Schoolkorfbaltoernooi

30 sep , 9:19 Sport
2024 09 30 schoolkorfbaltoernooi
Het Gert Krijkamp Schoolkorfbaltoernooi bij Sparta/Djops heeft ook dit jaar zijn reputatie weer waargemaakt: 3 dagen vol plezier, sportiviteit en competitie.
Na de halve finales tussen De Hoeksteen, Het Baken en de Rehoboth werd de finale gespeeld door Rehoboth 3 en Maranatha 2. Rehoboth 3 ging er uiteindelijk met de winst vandoor. De school ontving de wisselbeker én een cheque ter waarde van €500,- te besteden bij toernooisponsor Expert Nijkerk.
Het jaarlijks terugkerende korfbaltoernooi was - als altijd - verdeeld over 3 middagen. Ongeveer 1000 deelnemende kinderen uit de groepen 5 t/m 8 gingen de strijd aan met elkaar. Naast de sportieve prestaties was er ook ruimte voor creativiteit en enthousiasme.
De artistieke, creatieve kant van de scholen kwam naar voren in de spandoekenwedstrijd. De winnaars in deze categorie waren De Hoeksteen, Oranje Nassau School en Maranatha. De makers van deze spandoeken ontvingen een bon waarmee ze voor de hele klas een ijsje kunnen halen, aangeboden door Expert en De Nootzaak.
Aansluitend op dit toernooi organiseert Sparta/Djops op 2 oktober een spelletjesmiddag voor de groepen 1 tot en met 4, van 16:00 uur tot 17:00 uur op het korfbalveld bij Sportpark Luxool. Aanmelden is niet nodig.
bijdrage van Lars van Steeg