Duur puntenverlies voor Telstar/Schoonderbeek 1

29 sep , 21:49 Sport
2023 11 27 telstar selectie 2023 2024 dsc 9677 915x518 1
BODEGRAVEN - Na de mooie winst van Telstar 2 in Woudenberg, reisde de selectie vol goede moed af naar Bodegraven voor de terugwedstrijd tegen Vriendenschaar 1.
In Hoevelaken eindigde het eerdere duel in een gelijkspel, maar sindsdien heeft Vriendenschaar een sterke reeks neergezet. Voor Telstar een belangrijke wedstrijd om nog mee te doen om de bovenste twee plekken.
Toch leek dat besef niet meteen door te dringen op het veld. De Hoevelakers begonnen slap, en al snel stonden ze op achterstand. Hoewel Sarah van der Meer en Sander Voets nog wel hun kansen benutten, kwam Vriendenschaar scherper uit de startblokken en bouwde een voorsprong op van 6-2. Op dat moment leek Telstar eindelijk wakker te worden. De duels werden feller, de aanvallen duurden langer en de doelpunten vielen makkelijker. Telstar kwam terug in de wedstrijd en wist de aansluitingstreffer te maken, maar vlak voor rust vergrootte Vriendenschaar het gat weer tot drie punten. Met een 8-5 achterstand zochten de teams de kleedkamers op.
In de tweede helft was het Telstar dat direct toesloeg, toen Lois de Korte een strafworp benutte. Maar net zo snel reageerde Vriendenschaar en het werd een echte strijd waarbij de teams om en om scoorden. Ondanks het verbeterde spel van de rood-witten, lukte het ze niet om langszij te komen. Iedere keer als Telstar gevaarlijk dichtbij kwam, had Vriendenschaar een antwoord klaar. Na de 11-10 liepen de Bodegravers uit naar 14-10, wat de bezoekers uiteindelijk de das om deed. Met doelpunten aan beide kanten probeerde Telstar het nog wel, maar Vriendenschaar hield de voorsprong vast en de wedstrijd eindigde in een 17-15 nederlaag.
Telstar heeft de hele wedstrijd achter de feiten aangelopen en wist de vroege achterstand niet meer goed te maken. Toch voelt het als een gemiste kans, want er zat duidelijk meer in het vat.