Weer henne-eitjes bij EkoPlaza

Foto: rechtenvrij

EkoPlaza Nijkerk werkt graag samen met lokale leveranciers. De afgelopen 5 weken bleef het ritje naar eierboer Vos op de Slichtenhorsterweg echter achterwege: de pluimveehouder kreeg nieuwe kippen. Inmiddels komen de eerste henne-eitjes er weer aan.
2016-04-20 Aart Jan vos in de stal

De nieuwe lichting jonge hennen arriveerde na pasen in de schoongemaakte en opgeknapte stal. Eierboer Aart-Jan Vos: “Ze beginnen nu goed te lopen, te klimmen, te eten en vervolgens te leggen. De eerste paar weken zijn de eieren nog klein. Maar die henne-eitjes zijn wel echt lekker.”

Vos startte in 2005 als bio-pluimveehouder op de plek waar zijn vader 30 jaar een gemengd bedrijf met koeien, varkens en wat kippen had. Hij levert zijn eieren tegenwoordig aan de Coöperatie Biomeerwaarde Ei. Vos vertelt: “Een ei is pas een biologisch ei als het gelegd is door kippen die alleen voer krijgen dat groeit op land dat niet met kunstmest bemest en met chemische bestrijdingsmiddelen bespoten wordt. En er moet veel ruimte zijn voor de kip om buiten rond te scharrelen. Hier op Slichtenhorst zit dat wel goed”.

Eigenaar Schraverus van EkoPlaza Nijkerk merkt dat de vraag naar gezonde, pure producten uit de regio toeneemt. Hij is blij met de samenwerking. Vos voegt hieraan toe: “Het is leuk dat mijn eieren ook lokaal verkocht worden”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen