2e BIZpoging omarmd door politiek

Foto:

Alle seinen staan op groen voor de invoering van de BIZ (BedrijvenInvesteringsZone)..

Vorig jaar mislukte de eerste poging om in Nijkerk – net als in Hoevelaken – een BIZ in te voeren.

Het hoe en waarom toen (oktober 2017) kunt u hier nog eens nalezen.

De werkgroep van het platform Binnenstad rechtte in de afgelopen maanden de rug en kwam met een nieuw plan. Dat lichtte Jantine van den Akker (lid van de werkgroep) donderdagavond toe in een commissievergadering op het stadhuis.”Het is nu veel meer een plan voor en door de ondernemers.” Die steun is ontstaan door met de input vanuit een enquête aan de slag te gaan en veel met ondernemers te praten. De belangrijkste veranderingen hebben te maken met het verkleinen van de zone in het centrum van Nijkerk, waarbinnen de BIZ van toepassing is. Een andere belangrijke aanpassing is de geldigheid van de BIZ. Die is verlaagd van 5 naar 4 jaar. Onlangs is opnieuw een draagvlakmeting geweest. Daar deden meer dan 40 ondernemers aan mee. Er werd slechts één tegenstem genoteerd.

Wat men binnen de BIZ van plan is, kunt u op de site van Platform Binnenstad lezen.

Nadat Van de Akker had ingesproken,waren de politici aan zet. Daar kunnen we kort over zijn. Alle politieke partijen gingen in verschillende toonaarden achter het voorstel van het college staan. Dat voorstel gaat over de invoering van de BIZ, wanneer in februari de meerderheid van de ondernemers ja tegen de BIZ zegt. Wethouder Broekman is er klaar voor, zo liet zij eerder al weten.

In februari 2019 gaan de ondernemers stemmen over de invoering van de BIZ. Er is zelfs geen plan B voor het geval de uitslag negatief uitvalt.

'

Reacties

article
119692
2014-10-07-curves
Alle seinen staan op groen voor de invoering van de BIZ (BedrijvenInvesteringsZone).. Vorig jaar mislukte
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/119692/2e-bizpoging-omarmd-politiek/
2018-12-06T22:09:09+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/12/06220620/2018-12-06-commissie-over-biz.jpg
Business in Nijkerk, nijkerk nijkerkerveen hoevelaken, Platform Binnenstad
Business in Nijkerk, Nieuws