Pand Rabobank aantrekkelijk voor gemeente (video)

Foto:

In een brief aan de raad schrijft het college de onderhandelingen over de aankoop van het pand van de Rabobank te gaan beginnen.

Het zal een eerste bod uitbrengen. Het college aan de raad: “Doorslaggevend is het feit, dat het Rabobankpand eerder kan worden betrokken en dat er dan duidelijkheid is over de planning en kosten. Zo krijgt de gemeentelijke organisatie een gebouw waarin ze optimaal kan werken aan het gewenste kwaliteitsniveau voor de inwoners, tegen kosten die passen bij de huidige financiële situatie van de gemeente.”

Een ander argument is de lange duur van het traject om tot bouw aan de havenkom te komen. U kunt hier de brief van het college aan de raad lezen.

Rabobank blijft in Nijkerk

De reactie van Paul Verhoef, directeur van Rabobank Randmeren.

Van den Berg enthousiast

Vanuit Lanzarote reageert actievoerder Chris van den Berg enthousiast over het besluit. Hij vindt het fantastisch, dat het college – ondanks (naar zijn zeggen) verzet binnen het ambtelijk apparaat  – dit besluit heeft genomen. Hij constateerde de afgelopen weken toenemend enthousiasme bij wethouder Oosterwijk. Van den Berg is blij, dat hij ertoe bijgedragen heeft, dat het balletje deze kant op is gaan rollen.

Havenkom

Wethouder Wim Oosterwijk: “Het college blijft streven naar een ontwikkeling van de Havenkom met enerzijds ruimte voor wonen en anderzijds ruimte voor activiteiten die het tot een levendig gebied maken en de binnenstad versterken. Mochten wij in de gelegenheid komen de locatie van de Rabobank te betrekken, dan kunnen wij ook snel starten met de eerste fase van deze ontwikkeling.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden