Jakobsladder hangt in de Langestraat

Foto:

Sinds kort hangt het gedicht “De Jakobsladder” in de Langestraat.

Dat gedicht is geschreven door stadsdichter Bert Jurling, die meer en meer gedichten in de openbare ruimte wilt laten zien. Ze hangen al aan de deur van Museum Nijkerk, in het Jaap van de Krolbad en bij de bunker in Hoevelaken. Op deze manier geeft Jurling steeds meer inhoud aan de po√ęzieroute, die begon in 2018 met het eerste gedicht aan de gevel van het oude stadhuis. Zo zachtjes aan wordt het een hele serie en hij is er nog niet klaar mee.

Jurling kwam op het idee voor zijn laatste gedicht toen hij doordrongen werd van de zijgevel van de woning van Marina en Jan Lanting aan de Langestraat . Die woning springt iets naar voren en de smalle en hoge zijgevel inspireerde de stadsdichter. Hij schreef een smal en hoog gedicht en noemde het de Jakobsladder. Die komt voor in mythologische verhalen, waarin je van de aarde naar de hemel kunt kijken, maar ook andersom, van de hemel naar de aarde. Zo ook het gedicht van Bert Jurling, dat je zowel van boven naar beneden kunt lezen, als van beneden naar boven.

 

De Lantings waren onmiddellijk voor het idee te porren. De realisatie (vergunningen, het ophangen en zo) “was nog wel een heel gedoe”, aldus de dichter. Het gedicht hangt, officieel is het nog niet onthuld

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen