Nieuwe samenwerking bibliotheek met Kindcentrum Holk

Onlangs heeft Jamie Lee van Londen, leesconsulent van de Bibliotheek, de schoolbibliotheek geopend samen met Kees Spee, directeur van Kindcentrum Holk.

Hiermee is het startsein gegeven voor de nieuwe samenwerking, in het kader van “de Bibliotheek op School”.

Dit is een project waarbij bibliotheek en school samenwerken om het leesplezier bij de kinderen te stimuleren. Bij dit project hoort ook een mooie collectie boeken voor de schoolbibliotheek. De collectie is voor de zomervakantie al gebracht, maar door de Coronamaatregelen werd de officiële opening uitgesteld tot in de Kinderboekenweek.
Een deel van de collectie wordt jaarlijks gewisseld. Samen met de collectie van de school ontstaat er een ruime hoeveelheid boeken waaruit kinderen kunnen kiezen. Hoe meer kinderen de gelegenheid hebben om te lezen en uit veel boeken kunnen kiezen, hoe meer leesplezier dit oplevert en het leesniveau van kinderen omhoog gaat.

De speciale wisselcollectie is ook bestemd voor de andere basisscholen in de gemeente Nijkerk waar de bibliotheek mee samenwerkt met het programma ‘Bibliotheek op School’. De Hoeksteen was in 2011 de eerste school, die een bibliotheek opende. Andere scholen met een bibliotheek (al dan niet in samenwerking met de bibliotheek): de Ichtusschool, de Koningslinde, de Schimmelpenninck van der Oyeschool en Kindcentrum Oranje Nassau.

Meer foto’s in de fotoserie

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden